Nemzetközi híresség castingol modelleket és Középsuli szereplőket

Rovat

Megosztás

Panajoth-Fejér Dávid volt az, aki a Középsuli sorozatban nyári munkát adott Krisztosz bá-nak. Dávid jelenleg Kínában modellkedik, színészkedik, reklámokban szerepel, de még saját ügynöksége is van.  A srác a Diamond Models RiverCast bookerjeként, illetve modelljeként indította karrierjét. Ez az a modellcég, ahol a Középsuli sorozat leendő diákjait válogatják ki. Most pedig visszatér egy napra, hogy még több tapasztalattal a háta mögött válassza ki a jövő nagy modelljeit és színészeit. 

Lássuk, milyen Dávid élete!

Mi történt veled azóta, hogy a Középsuliban szerepeltél?

Tavaly júliusban jöttem haza, és nagyjából egy hónapot voltam itthon. Akkor másodjára szerepeltem a Középsuli sorozatban. Azóta Kínában nyitottam egy modellügynökséget. Decemberben ez az ügynökség szervezte Csengtuban – a városban, ahol élek – az év legnagyobb eseményét. Ötven modell vett részt a rendezvényen, rajtuk kívül rengeteg énekes, táncos művész volt még ott.  Én magam már egyre kevésbé modellkedem, sokkal inkább filmekben és reklámfilmekben szerepelek, de igazából a szervezésről szól az életem.

Idén készülünk egy tavalyinál is nagyobb rendezvényre, ez októberben lesz, ott már duplaannyi modell lesz, mint az előző évi eseményen. Ide még mindig keresünk embereket.

Hogyan tudtál beilleszkedni? 

Készült erről egy kisfilm Kínában. Ez tulajdonképpen arról szól, hogy hogyan élek ott, hogyan sikerült beilleszkednem, átvennem az ott élő emberek szokásait, milyen ételeket főzök, hogyan edzek. Ennek a rövidfilmnek pár nap alatt negyvenhatmilliós nézettsége lett a neten, és ez akkora hatással volt a karrieremre, hogy ezáltal még több filmes és reklámfilmes munkát kaptam. Ezt a két-háromperces videót körülbelül három-négy teljes napon keresztül vettük fel, rengeteg helyszínen.

Ennyi munka mellett mikor jut idő a pihenésre vagy a hobbidra?

Nekem két hobbim van: az egyik a munkámhoz is tartozik, ez az edzés, amit tizenhat éve csinálok.

Alapvetően tíz hónapot dolgozom egy évben, ugyanis nyáron minden évben júliusban itthon vagyok, vagy valahol Európában, illetve februárban, amikor a kínai újév van, akkor mindig Thaiföldön vagyok. A másik hobbim tehát az utazás, én enélkül el sem tudnám képzelni az életem.

Van egy ilyen mondás, hogy az, aki nem utazik, az olyan, mintha megvenne egy könyvet és mindig csak az első oldalig jutna, a második oldalra sose jut el.

Én tizenhárom éve utazok folyamatosan, 2006-tól 2008-ig minden évben három hónapot töltöttem az Egyesült Államokban, aztán pedig Ázsiába kezdtem el menni.

Milyen közösségi felületeken vagy fent?

Több közösségi oldal is van Kínában, például a WeChat, amit tényleg egész Kína használ. Van hasonló közösségi médiafelület, mint az Instagram. Ha valakinek van egy 1-2 milliós követőtábora, az már nagyon jónak számít ott.

Az én életemről szóló videónak is volt egy olyan hatása a közösségi médiában, hogy utána több konditerem, étterem is felkeresett, hogy egy pár perces reklámfilmet forgassak le velük.

Rövidebb reklámfilmekben vagy egész estés filmekben szeretsz jobban szerepelni?

Ez mindig az adott film témájától függ. Néha egy reklámfilm még izgalmasabb is lehet. Legutóbb forgattam egy öltönyhöz készülő reklámfilmet. Abban a filmben is akciójelenetek voltak, én a rosszfiút játszottam, nagyon izgalmas volt. Kínában szokás, hogy a reklámokat, mint rövidfilmeket készítik el.

Volt egy kissé erotikus töltetű reklám is, ami nagyon tetszett, mert a lány nagyon szexi volt benne. Persze, mindenki élvezi, amikor egy ilyen szép nővel forgathat. Kína egyébként sokkal tradícionálisabb, mint az európaiak. Az akt és a félakt is illegális ott.

A Sin Citynek a forgatását élveztem nagyon, ott úgy éreztem magam, mint a Hollywood-i sztárok: utcákat zártak le miattam, hetven kamion volt ott az összes felszereléssel együtt. Az nagyon izgalmas volt. Helikoptert vezettem benne, lövöldözés volt az utcákon, az egy igazi akciófilm volt.

Volt benne egy nagyon negatív dolog is. Amikor meglőttek a filmben, egy ilyen robbanószerkezetet helyeztek a kabátom alá, és amikor az felrobbant, a fülem nagyon elkezdett zúgni, és ezt a zúgást néhány hónapig hallottam. Elmentem fül-orr-gégészhez, ahol azt mondták, hogy nincs nagy gond, a hallásom nem romlott.

Mit tervezel, miket fogsz csinálni, amíg itthon leszel?

Egy hónapra jöttem haza, a nyarat mindig Magyaroroszágon szoktam tölteni. Meglátogatom a barátaimat, elmegyek a Balatonra, hiszen nekem a Balaton jobban bejön, mint Miami. Ilyenkor elsősorban pihenek, bár valamilyen szinten munka is, hiszen most visszatértem a gyökerekhez, ahol én is kezdtem, a Diamond Models RiverCasthoz. Itt fogok egy óriási castingot tartani július 25-én, és nagyon remélem, hogy a jövő modelljeit, színészeit, énekeseit felfedezem, el tudom őket magammal vinni, és így tovább erősíthetem Magyarország és Kína kapcsolatát.

Ha szívesen találkoznál Dáviddal, szeretnél részt venni a nagy castingon, ahol modelleket, hostesseket, színészeket fog kiválasztani, ne habozz, írj a booker@rivercast.net címre, hiszen július 25-én akár nemzetközi karriered is elindulhat!

Sőt, még a Középsuli sorozatba is kiválaszthatnak szereplőnek! 🙂

További információkat a Facebook eseményben találsz, amit ide kattintva érsz el.

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta