A népszerű kidobós játék az agresszió eszköze?!

Rovat

Megosztás

Kanadai kutatók, egy sokak számára talán nem is meglepő elmélettel álltak elő! Miközben a középiskolás diákok tornaórákkal kapcsolatos elégedettségét akarták felmérni, észrevették azt, hogy van egy játék, amit a diákok egybehangzóan gyűlölnek!

 A kidobós játék az agresszió eszköze?!

A kutatók szerint a népszerű, mindenki számára ismert kidobós játék az agresszió elsajátításának az eszköze, nem pedig annak levezetésére szolgáló élmény. Kikérdezték a diákokat, és a válaszaikat egybevetették Marion Young társadalmi elnyomásról felállított kritériumaival, ami persze igazolta a kutatók előzetes megállapítását – számolt be róla a  Qubit.

A tornaórákon elnyomásra oktatják a diákokat?

A kanadai társadalomtudósok véleményét korántsem osztja mindenki. A kidobóst olimpiai sportággá fejleszteni kívánó The World Dodgeball Association képviselői szerint a kidobós nem ássa alá, hanem épphogy elősegíti az együttműködést, ráadásul nemcsak iskolai, hanem globális szinten.

Ha jól használják, oktatási eszközként is kiváló.

Meglehet, teszik hozzá, az alsó tagozatokban tanító pedagógusokra ráférne némi továbbképzés arról, hogyan alkalmazzák e sportágat a fizikai állóképesség, a csapatmunka és a hatékony kommunikáció fejlesztésére.

Láttátok már legújabb részünket? Kedvenc középiskolai tesitanárunk, Krisztosz bá’ rendesen megtornáztatja Bendét és Franciskát!

https://youtu.be/TRn1_F_7Y7I

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,307KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta