Nevelhetetlen kutyák

Rovat

Megosztás

Az ember legjobb barátja mindig ott áll mellettünk. Feltétel nélkül képes szeretni, és megóv minket mindentől és mindenkitől. Azonban vannak olyan kutyák, akik egyenesen nevelhetetlenek. Végső esetben már-már veszélyesek az emberre nézve is. De mit tehetünk?

1179image_labdaval_kutya

A kutya mindig is hű társa volt az embernek. Hosszú ideje áll fenn egy egységes és összetartó kapcsolat, ami mindkét fél számára kedvező. Kölcsönösen kiegészítjük egymást, és igazán odaadóak tudnak lenni. De ez nem minden kutyánál van így.

251image_agressziv_kutya

Nem egy kutyával találkoztam már én is, akiknek jellemük meglehetősen bonyolult volt. A gazdáik nem tudták fegyelmezni őket, és olykor még a bajuk is meggyűlt velük. Hamisak voltak, harapnak, támadnak, ha nem tetszik nekik valami.

west-highland-white-terrier-kutya-02

A probléma forrása több okra is visszavezethető. Elsődlegesen a gazda tehet róla, ha kedvence nehezen kezelhető. A gondoskodás hiánya öntörvényűvé teszi őket. A saját szabályaik szerint élnek, így senki nem mondja meg nekik, hogy mi az, amit tehetnek, és mi az, amit nem. Ez által egy olyan jellem alakul ki, bennük, amiben szabadon tehetnek bármit kényük kedvükre. Vagyis nevelhetetlenek lesznek.

rottweiler-kutya-03

A kutyák nevelését már kölyökként kell elkezdeni, hiszen ekkor alakul ki a személyiségük. Ilyen kor kell megtanítani nekik bizonyos dolgokat, például hogyan viselkedjenek. Felnőttkorban is lehet ugyan formálni a jellemüket, de sokkal nehezebb. Rengeteg gazda azért mond le a kedvencükről, mert nem bírnak vele, holott az nem a kutya hibája, hanem a gazdájáé, mert nem tanították meg viselkedni.

kutya

Kutyaiskolába járással ugyan nagyon sokat lehet rajtuk fejleszteni, illetve bizonyos szabályok betartására rávenni őket. Ezért inkább érdemes ezzel próbálkozni, ha nagyon nem bírsz a kedvenceddel.

PETS1206

Még évekkel ezelőtt halottam egy kisfiúnak az esetéről. Volt egy kiskutyája, akit mindenkinél jobban szeretett, de a kutya nem igazán volt emberbarát. Mikor felvette a kutya szétmarcangolta az arcát. Nem tudta hogy viselkedjen az emberrel. Nem tudta kinyilvánítani a szeretetét. Egyszerűen nem foglalkoztak vele, ezért kezelhetetlen lett és ennek ez lett az eredménye. Helyes neveléssel és megfelelő időráfordítással azonban igazi társaink lehetnek kedvenceink.

Ugyan a kutyák kis százalékát érinti csak a nevelhetetlen hozzáállás, de mindazonáltal egyetlen eb sem kezelhetetlen, csupán foglalkozást és törődést igényelnek.

Nevelhetetlen kutyák
Van kutyád?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta