Nihilikus életérzés és jövőbe tekintés: megjelent a Semmi

Rovat

Megosztás

A Semmi valóban a semmit mutatja meg. Vagy legalábbis azt az időszakot, melyben nincsenek koncertek, nincsen élő zene, nincsenek rajongók, nincsenek színpadok. És mit tesz ilyenkor egy zenekar?

Teszi a dolgát és tervez. Mert nincsen semmi. Hát erről a semmiről szól a Lépjünk a holdra új klipes dala.

Igaz, a négytagú formáció még viszonylag újnak számít a magyar zenei palettán, hiszen 2017-ben álltak össze, de több menő helyen is felléptek már, például a Fishing on Orfűn és az Ördögkatlan Fesztiválon is.

A banda első nagylemeze Szilánkok címmel 2019-ben jelent meg, melyet a 30Y és a Kiscsillag vendégeként premiereltettek.

Ilyen erős indítás után nem is csoda, ha a fiúknak hiányzik a koncerttermek és a fesztiválok adta nyüzsgés.

Ebből a hiányérzetből pedig már csak egy lépés volt a Semmi megszületése, mely a Tómék fesztivál himnuszává lett Ordibáljuk össze után az őszre tervezett új album második dala.

Ombódi András, a Lépjünk a holdra énekes-gitárosa szerint a dal egy kiüresedett világképet, egy afféle magányos, befelé forduló helyzetértékelést sejtet, ugyanakkor van benne némi kíváncsiság; milyen is lesz a jövő?

A Semmi azért igyekszik előre tekinteni, már csak azért is, mert a frontember szerint a hétköznapok fókusza igencsak eltolódott az utóbbi időben.

A hangfelvételeket Márta István készítette a GreenMouse Recording Stúdióban, a klipet pedig a zenekar billentyűse, Csikós Marci álmodta meg.

A klip képi világa nem egy konkrét történetet, inkább egy sajátságos hangulatot mesél el, a megjelenített alakok sem konkrét személyek tehát.

A képkockák a zenével és a szöveggel közösen pedig egyfajta nihil-érzést adnak, melyre a fekete-fehér képi megoldás csak ráerősít.

Főkép: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta