Nincs vendég, mégis teltház van! – The Carbonfools klippremier

Rovat

Megosztás

Magány, egyedüllét, csak küldj már egy életjelet, avagy nagyon megragadták a srácok egy év életérzését legújabb videóklipjükben, május 11-én debütált a The Carbonfools újdonsága, a Szobadiszkó!

A mai modern, pop-rock és elektronikus műfajokban alkotó együttes még 2001-ben a Sziget Fesztiválon debütált, jelenlétük a zeneiparban azóta is töretlen! Különleges, egyedi hangzásvilágukról híresek, mely alapja az elektro és a hangszeres zene összefonódása. Első nagylemezük Poisoned Goulash néven jelent meg 2004-ben, majd 2008-ban kiadták a második albumot is Carbonheart címmel, mellyel hivatalosan is beléptek a magyar zenei elitbe, hiszen dalaikat előszeretettel játszották a magyar televíziók és a rádiók is. 2010 végén jelent meg a harmadik nagylemezük, a Carbonsoul, mely stílusában hasonlít az előző lemezre, hiszen megmaradt a jellegzetes ‘carbonos techno-űrrock‘” hangzás olyan plusz új elemekkel, mint például a blues.

Az alternatív rock banda több remixet is készített olyan előadóknak mint a Kispál és a Borz, a Noir Désir vagy a Jazz+Az, majd 2015 nyarán úgy döntöttek, egy időre visszavonulnak, ami egészen 2017-ig tartott. 2016 őszén találták meg a megfelelő frontember utódot Fóris-Ferenczi Gábor személyében, így egy telt házas A38-as koncerttel vissza is tértek! Időközben a gitáros Fekete István is belefáradt a nagyszínpados zenélésbe, így helyére Gulyás Barna került. Négy év után kiadták az első The Carbonfools-lemezt, a Carbonflamest, ami 2018 februárjában jelent meg, majd 2019 decemberében debütált a Carbonsun, ami a zenekar immáron hetedik nagylemeze.

Kép: facebook.com

„Nem villog minden percben a telefon, nem nézi senki, hogy táncolok a plafonon!”

A fájdalmas magány, a beleőrülök, ha még egy napot a négy fal között kell eltöltenem gondolatok és a hiányérzet szimbólumaként jelent meg az együttes legújabb dala Szobadiszkó címmel!

A videoklip koncepciója abszolút passzol a témához, hiszen az egyre idegesebb szereplők, a hófehér falak, az egy emberként jelen lenni egész nap a lakásban vágóképek és a megőrülés percei mind tükrözik egy-másfél év távlatát, azt az elmúlt nehéz időszakot, amin szinte mindenki keresztülment.

Főkép: facebook.com

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta