Nőnapon nyitva maradhatnak a virágboltok

Rovat

Megosztás

Orbán Viktor miniszterelnök problémásnak nevezte a virágboltok helyzetét a közelgő nőnap miatt, ezért március 8-án még nyitva maradhatnak ezek az üzletek, de 9-én nekik is be kell zárniuk, hangzott el a ma reggeli Kossuth rádiónak adott interjújában.

A virágüzletek minden évben készülnek a közelgő nőnapra, mert ekkor a napi forgalmuk megtöbbszöröződik. Ajándékozottanként jellemzően legalább ezer forintért vásárolnak ilyenkor többségében hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát, szegfűt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével kiadott közleményében kiemeli: egy átlagos virágüzlet több száz szál virágot ad el nőnapkor. Ugyanakkor a forgalom nagyban függ az üzlet elhelyezkedésétől, a törzsvásárlói körtől, illetve a promócióktól is.

A virágpiac szempontjából a Valentin-nap az év első kiugró eseménye, amit egy még nagyobb dömping, a nőnap, és a májusi anyák napja, illetve – amennyiben nincsenek korlátozások – a ballagások követnek.

A virágárusoknál az elmúlt egy évben jelentősen megnőtt az online, illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma.

Forrás: MTI

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta