Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Sport / Nyáron átlagos, télen brutális – így fogsz fogyni a futástól!

Nyáron átlagos, télen brutális – így fogsz fogyni a futástól!

Télen futni? Lehet, hogy elsőre  a hideg is kiráz attól, ha ezt hallod, viszont ha megtudod, hogy milyen brutálisan jó hatással lesz a szervezetedre a fagyos futam, akkor rögtön másképp fogsz rá gondolni 😉

Hidegben, pláne fagyban edzeni elég körülményes: nagyon be kell melegíteni otthon, jól fel kell öltözni és még így is lehet, hogy elázunk, elhavazódunk vagy egyszerűen csak azt érezzünk, hogy tőből lefagy a kezünk vagy a lábunk. Ennek ellenére mégis érdemes belevágni a futásba a mínuszokban is, főként annak, aki fogyni szeretne, hiszen a hideg levegőn végzett futóedzések során az anyagcserénk, a kalóriafogyasztásunk felpörög, így több zsírt égetünk el, mint egy kellemes napsütéses tavaszi napon.

A homeosztázist, azaz a testünk a belső egyensúlyi állapotát hideg időben csak nagy energiafelhasználás árán tudja megtartani, ezért minden mért érték, ami az egyensúly fenntartását szolgálja, növekszik az átlagoshoz viszonyítva. Aki tehát fogyni szeretne, vagy állóképességi edzéseket tervez, ideálisan ezt télen tegye, sokkal hatékonyabb lesz, mint az év más szakában.

Úgyhogy polár pulcsikkal fel! Indulhat a futááás! 🙂