Oldschool CD-n és online streamen debütál az Abigél lemeze

Rovat

Megosztás

Az Abigél csütörtökön, egy live stream koncert keretében mutatja be új nagylemezét, mely a hangzatos Sugarmama címet kapta. A koncerten hallhatja majd a közönség – sok más korábbi szám mellett – először a teljes anyagot, méghozzá speciális fény és díszlet között.

A live stream fellépés már önmagában is különleges, hiszen ez a műfaj elsősorban a koronavírus-járvány nyomán kapott erőre, a grunge-rock zenekar lemezbemutatója emellett más miatt is különleges lesz: az Abigél stílusába illeszkedő oldschool életérzés nyomán a teljes lemez legközelebb csak klasszikus CD formában lesz hallgatható, így aki lemarad a trió fellépéséről, annak bizony várnia kell a Sugamamára.

Persze azoknak sem kell aggódniuk, akiket nem hoz lázba a retro CD, az új dalok a fizikai formátum megjelenését követően elérhetőek lesznek a streaming oldalakon is.

A lemez egyébként már tavaly nyár óta kész van. A felvételeket Gál Máté készítette (Run Over Dogs), mix plusz master Zwickl Ábel, Várallyay Benedek, a borítót pedig Nové Soma (Middlemist Red) és Erhardt Domonkos készítették. Lemezbemutató már rég lekötve és a turné is összeállt már, csak ugye nem lehet koncertezni. Szóval egyelőre marad az otthoni zenehallgatás, akár CD-ről, aki live streamről.

A srácok persze nagyon izgulnak, hiszen még sosem zenéltek élőben, stúdióban, virtuális közönség előtt:

„Hosszú idő után először játszunk élőben, ráadásul egy olyan különleges formában, ahol nincs azonnali visszajelzés a közönségtől, nem érezzük a megszokott rezdüléseket, hanem egy steril stúdióban fogunk a stábbal együtt zúzni, az egészet pedig az emberek otthonról élőben nézhetik és hozzá is szólhatnak.”

És hogy ki is a címben emlegetett Sugarmama? A zenekar elmondása szerint ő egy valós események inspirálta fiktív karakter. Az a fajta személy, aki ugyan dekoratív és gazdag, de a vele való kapcsolat „hosszútávon kicsinál, és teljesen beleőrülsz, mégis imádod.”

A dal egy teljesen új attitűdöt adott a zenekarnak, a fiúk pedig annyira beleélték magukat a frissen jött impressziókba, hogy úgy döntöttek, a Sugarmama érzéseit ráhúzzák a teljes albumra is.

Az online koncert az Open Music Channel oldalán lesz.

Főkép: Facebook

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta