Olivér csalt a matekérettségin? – Középsulisok emlékei

Rovat

Megosztás

Vajon miért gondolták a tanárok, hogy Olivér csalt a matek írásbelin? Hogyan lehet nulla tanulással átmenni a vizsgákon? Középsuli-szereplőket kérdeztünk, ők hogyan élték meg az érettségi pillanatait?!

Ha május, akkor bizonyára mindenki tudja, mi sem lehet aktuálisabb, mint az érettségi vizsgák! Bár idén szóbeli nem volt, a szorgos végzősöknek írásbeli formájában kellett számot adni tudásukról. Na de, mit gondolnak a KS-sztárjai? Nekik mégis hogyan sikerült leérettségizni?

„Ha lett volna olyan opció, hogy egy kegyelem 2-essel átrúgnak, be sem mentem volna!”

Olivér sosem tervezte a továbbtanulást, ehhez képest nagyon jól sikerült neki az érettségi! Elmondása szerint a matek feladatlapot is már a max idő lejárta előtt 2 órával beadta, majd a javításnál annyi pontszámot kapott, hogy sikeresen 4-es vizsgát tett, annak ellenére, hogy mindig is örült egy jó 2-esnek! Tapasztalatai alapján nem kell félni tőle, többet gondolnak bele az emberek, mint ami, mindenki képes rá, hisz neki is sikerült!

„Túl van hypeolva a nehézsége az érettséginek.”

A nulla tanulással is jól leérettségiztem fő embere, Bende 4 éve érettségizett. Szerencsésnek gondolja magát, állítása szerint viszonylag könnyű feladatsorokat kaptak minden tantárgyból, ami abból is érezhető volt, hogy az írásbeliket már az idő lejárta előtt 1 órával beadta. Nem izgult, szerette volna, ha végre túl van azon a bizonyos héten, amit annyian emlegetnek.

„Iszonyatosan féltem az érettségitől, pláne azért, mert nem tanultam rá!”

Dominik is szintén ugyanabban az évben tett sikeres vizsgákat, mint szereplő társai. Állítása szerint, ő kifejezetten izgult, nem tudta mire számíthat, ennek ellenére természetesen a srácokhoz csatlakozva, maximum az órákon megjegyzett anyagból tudott meríteni. Ő úgy fogalmazott: „inkább egy témazárónak gondoltam az egészet, mintsem az egyik legnagyobb mérföldkőnek az életemben!”

Összességében elmondható, hogy mindnyájan lazán fogták fel az érettségit, ám mégis sikeres vizsgát tettek. Remélem, ha idén vagy végzős, neked is legalább annyira jól sikerültek az írásbelik, mint a srácoknak!

Neked melyik tantárgy (volt) a legnehezebb?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta