Öngyilkosság az érettségin

Rovat

Megosztás

Nagy merészség érettségin apró cetliket csempészni a zsebedbe. Ha lebuksz, hatalmas bajba kerülsz, saját magadat sebesítve meg a puskával.

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzata 65 paragrafusból áll. A legfontosabb tudnivalókat bizonyára ismertetik a tanárok, arról viszont kevés szó esik, mi történik, ha csőre töltöd a fegyvert.

Egy kis segítség a padban

Írásbeli érettségi, feszült hangulat. Az osztály szemlesütve ül a helyén, pisszenni sem mernek. A lehető legnehezebb feladatok a lapon – mit is lehet ilyenkor tenni? Megőrizni a hidegvéredet, s nem illegális segítséghez folyamodni. Ha ugyanis csalsz, s észreveszi a felügyelő tanár, elveszi a vizsgalapodat és ráírja, hogy szabálytalanságot követtél el. Ugyan ezután folytathatod a feladatok megoldását, de szégyenteljes bélyeggel. Ráadásul a felügyelő felírja az észlelteket s továbbítja azt az igazgatónak, aki jegyzőkönyvbe foglalja a történteket. A csalásról neked is nyilatkozni kell. Akárcsak a bíróságon.

A vizsgabizottság többféle döntést hozhat: a legenyhébb büntetés, amikor érvénytelenítik a feladatra adott választ. Ha súlyosabbnak tartják az elkövetett hibát, javítóvizsgáznod kell a tárgyból, legrosszabb esetben pedig más tárgyakból is.

y2bpnxjrubysvvrxqzbp

 Nagylelkű céllövő

Szóbeli vizsgán talán még könnyebb lebukni. Nagy talpraesettség kel hozzá, hiszen több pedagógus is ül a teremben, és bár egyik szemét a vizsgázón, a másikat rajtad tartja, míg a tételt kidolgozod. Te a tiedet pedig a felelőn pihenteted, s már szinte magadat szégyelled a buta válaszokat hallva. Nemes dolog a segítség, de nem ebben  a pillanatban. Ha súgsz osztálytársadnak, jegyzőkönyvbe foglalják tettedet, akárcsak írásbeli csalás esetén, s megsemmisíthetik a saját feleletedet.

Wizengamot1995

Ellógni a rettegett vizsgáról sem érdemes, habár itt is életbe lép a javítóvizsga lehetősége. Viszont a szúrós tekinteteket, ahogyan csak a “rossz” diákra tudnak nézni, nem tudod elkerülni. Ne érjen meglepetésként, ha még a kákán is csomót keresnek és persze találnak feleletedben.

Kisebb dolgozatokkor még megbocsájtható bűn, viszont az érettségi esetében nagy veszélyforrás tehát a puska. Ha lebuksz, oda a becsületed. Ne akarj öngyilkos lenni. Inkább maradj a fárasztó de biztos tanulásnál- az eddig még mindenkinek bejött.

Puska
Te puskáznál érettségin?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: complex.com, harrypotter.wikia.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta