Ezt nézed:  / Egyéb / Hírek / Oscart nyert az egyik hazai csomagolástechnikai cég

Oscart nyert az egyik hazai csomagolástechnikai cég

Ha Oscar-díjat emlegetünk, akkor általában rögtön az Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díja jut eszünkben. Ebben az esetben azonban egészen másról van szó. Az Adu Alba Kft. elnyerte a csomagolástechnika Oscar-díjának minősülő WorldStar díjat.

Az Adu Alba Kft. 2003-ban alapult családi vállalkozásként, majd szépen, fokozatosan kibővítetté céget, és ma már körülbelül hatvan emberrel dolgoznak együtt. A vákuumformázástól kezdve, a raklapgyártáson át, szerszámkészítéssel, tengerentúli csomagolással és minőségügyi szolgáltatásokkal is foglalkoznak.

DSCF0003

WorldStar díj

 

A korábbi években már több elismerésben is részesülhetett a vállalat, de ezt a rangos elismerést most előszőr tudhatják a magukénak. Ehhez azonban először a magyar Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetséghez kellett benyújtaniuk a pályázatukat. A HUNGAROPACK versenyen a vákuumformázott műanyag habtálcáikkal nyerték el a Packaging Szaklap különdíját. Ezt követhette a WorldStar Csomagolási Világverseny, ahol szintén hatalmas sikert ért el a cég, miután megkapták a szakma Oscar-díjának számító WorldStar díjat, méghozzá Magyarországon, hiszen Budapesten rendezték meg a díjátadót.

„Mi nagyon hálásak és szerencsések vagyunk azért, hogy ez a szervezet a mi munkánkat úgy ítélte, hogy méltó egy csomagolási Oscar-díjra.”

– említette Varga József, az Adu Alba Kft. ügyvezetője.

Az Adu Alba Kft. tervezi a győztes termék fejlesztését, emellett további projekteken is dolgoznak. A csomagolási technikájukkal 100%-os áruvédelmet szeretnének biztosítani.

DSCF0004

Vákuumformázott műanyag habtálca

 

„A magyar csomagolóipar a GDP 2%-át teljesíti, 500 milliárd forint feletti éves forgalommal. Egy főre vetítve ez Magyarországon hozzávetőlegesen 100 kiló csomagolószer felhasználását jelenti. Ez mindenképpen a magyar csomagolóipar fejlettségét mutatja. […] A magyar csomagolóipar termelésének 51%-a export piacon kerül értékesítésre, elsősorban Nyugat-európai fejlett csomagolóiparral rendelkező országokban.”

– tudhattuk meg Nagy Miklóstól, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) főtitkárától, aki megemlítette azt is, hogy öröm számára a kis- és középvállalkozókat is az élmezőnyben látni a multinacionális cégek mellett.

Az előállítással kapcsolatban Nagy Miklós megjegyezte, hogy törekednek a környezetkímélő kivitelezésre, ami azt jelenti, hogy a hulladékká vált habtálca szelektíven gyűjthető, majd újra elő lehet állítani.

DSCF0040

Varga József a sajtótájékoztató végén a vákuumformázás különleges módszerével készült csokoládéval mondott köszönetet Nagy Miklósnak.

 

Borítóképen: Varga József és Vargané Csíkós Tímea, az Adu Alba Kft. ügyvezetői

Fotókat készítette: Konkoly-Thege György, Globoport

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share