Ossian: nőnap alkalmából új dal

Rovat

Megosztás

“Drága Hölgyeim!!! Engedjétek meg, hogy átnyújtsunk szerény ajándékként egy vadonatúj dalt! Nagyon Boldog Nőnapot Kívánunk!!!” – így köszöntötte már több éves hagyományhoz hűen nőnap alkalmából ismét a hölgyeket az Ossian.

A meglepetésként érkezett Ember a Holdon című dal egy hangulatos, animált szöveges videót kapott, melyben a zenekar történetének több állomását járjuk végig. A Teljesség című új nagylemez április 16-án jelenik meg, és március 15-től indul az előjegyzés.

A tavaszra meghirdetett dupla lemezbemutató koncertet ismét halasztani kényszerültek, erről az alábbi közleményt tették közzé Facebook oldalukon:

“Tekintettel a jelenleg érvényes szabályozásra és a várható korlátozásokra, sajnos ismét halasztanunk kell a budapesti nagykoncertet, ami ezáltal háromszoros ünnep lesz! A “Csak a jót” és “A Teljesség” albumok bemutatója és zenekar 35 éves jubileumi koncertje új időpontban 2021.09.11-én a BARBA NEGRA-ban kerül megrendezésre. A 2020.09.12-re, majd 2021.04.30-ra és 2021.05.01-re a BARBA NEGRA-ba tervezett OSSIAN koncertek halasztásra kerülnek.

A 2020.09.12-re, a 2021.04.30-ra és 2021.05.01-re megváltott belépőjegyek automatikusan és változatlan feltételekkel érvényesek az új időpontra, ezért kérjük, hogy őrizd meg a belépődet! Akik számára az új időpont nem megfelelő, belépőjegyüket a vásárlás helyszínén visszaválthatják 2021.03.31-én éjfélig. (Bármelyik jegy érvényes és természetesen, bármelyik vissza is váltható vagy átadható, eladható.) A Rock1 online felületén vásárolt belépőjegyek visszaváltási igényét kérjük, a jegyet tartalmazó e-mailre válaszolva jelezzék felénk. Köszönjük megértéseteket és türelmeteket, nagyon bízunk benne, hogy szeptemberben már biztonságban és korlátozások nélkül tudunk együtt ünnepelni Veletek!”

A koncertek halasztásával egy időben azonban jó hírrel is szolgáltak, hiszen végre teljes egészében megnézhető a “60-30-20 DVD” anyaga a kiadó hivatalos csatornáján.

A lemezről az első új dalt tavaly Szenteste mutatta be a zenekar, az Azon a napon ezúttal rendhagyó módon egy balladaként kezdte a sort.

Endre még tavaly novemberben ezt mondta a lemezről egy Kiss T. Attilának adott interjúban:

“Soha ennyit nem dolgoztunk Ricsivel egy lemezen, és én nagyon bízom, hogy az emberek hallani-érezni fogják ezt. A címe ‘A Teljesség’ lesz, és ezzel a gondolati-szövegi irány mellett utalunk a zenei részére is, mert szerintem ez az album egyfajta összegzése lett a zenekar életművének. 13 dal született, ebből 11 szöveges szerzemény, egy instrumentális szám és egy feldolgozás, közel 50 percben. Hangulatilag és dinamikailag rendkívül változatos, mégis egységes anyag készül – március óta folyamatosan dolgozunk rajta, csiszolgatjuk.”

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta