Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Összeilletek? A bankszámlája megmondja!

Összeilletek? A bankszámlája megmondja!

Honnan fogod tudni, hogy mikor jön el a nagy Ő? Kutatók szerint egyszerű a válasz: csekkold a bankszámláját és megtudod, összeilletek-e!

Egy kapcsolatnak van eleje és van vége. Jobb esetben ez a vég csak jó sokára következik be. Ahhoz a bizonyos sírig tartó szerelemhez azonban nem mindegy,  hogy kit választunk társnak. Bizalom, közös érdeklődés, hasonló háttér, ezek mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe veszünk a választáskor. Azt gondolnánk, a bankszámla nem tartozik ezek közé,  pedig nagyot tévedünk. Egy kutatás megállapította, hogy a hosszú távú kapcsolat titka az, ha egy párnak hasonló a pénzügyi helyzete.

Mielőtt magasra szaladna a szemöldököd ezen a kijelentésen és méltatlankodva megállapítanád, hogy az anyagiaknak semmi köze nincs ahhoz, hogy kit választasz, olvass tovább és tudd meg, mire jutottak a kutatók.

Szerintük a hasonló bankszámla azért jó kiindulópont az elköteleződéshez, mert következtethetünk belőle egy pár összeillőségére. Itt is érvényesül a hasonló a hasonlóval elve, vagyis ha egy pár mindkét tagjának hasonlók a számai, akkor valószínűleg hasonló értékrenddel rendelkeznek. Ez megnyilvánulhat abban, hogyan veszik az akadályokat, milyen döntéseket hoznak, hogyan kezelik a pénzüket, milyen a munkához való hozzáállásuk vagy hogyan gondolkodnak a jövőről.

A pénz kérdése a legtöbb kapcsolatban szinte tabu témának számít, pedig ha nem söprik szőnyeg alá, képes közelebb hozni egymáshoz az embereket és szilárd alapokra helyezni egy kapcsolatot. Ezáltal nő a felek egymásba vetett bizalma, jobban megismerik egymást és tisztább képet kapnak a közösen tervezett jövőről.

Ez természetesen jelenti, hogy már az első randin az anyagi helyzetéről kellene faggatni a másikat vagy rendszeresen csekkolni az egyenlegét, de a nagy döntés előtt ezt is számításba kell venni és nem félni beszélni róla.

money jim carrey cash

Megbízol benne?
Megbocsátanád, ha kiderülne, hogy a szerelmed megcsal?

Képek: huffingtonpost, giphy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share