Öt jel arra, hogy túl sokat agyalsz és ideje lenne, hogy abbahagyd!

Rovat

Megosztás

Én támogatom az agyalást. Ha valaki a kákán is csomót keres, mindennek meg akarja tudni az okát, és mindennek a miértjét, abból még a végén nagy dolgok is születhetnek. De gondolatolvasók és jövendőmondók nem vagyunk, a másik fejébe nem látunk bele, hiába agyalunk egész nap azon, mit gondolhat, vagy mit fog csinálni a többi ember.

Öt jel arra, hogy túl sokat agyalsz és ideje lenne, hogy abbahagyd
Te sok dologról lemaradsz, mert túl sokat agyalátl?

 

Nézzük, mik jelzik neked azt, hogy ELÉG AZ AGYALÁSBÓL!

1.       Úgy viselkedsz, mint Nyuszika, amikor szeretné kölcsönkérni Medvétől a porszívóját

medvesnyuszi_converted

 

Megy Nyuszika az erdőben a Medve háza felé  és hangosan gondolkodik:

–  Milyen  szép  dolog a barátság,  nekem  nincs porszívóm,  a  Medvének van, biztos  kölcsönadja egy  órára… Bár, a múltkor is, amikor elkértem a  fűnyíróját,  mintha dörmögött  volna  valamit maga  elé…  És  amikor tegnap  visszavittem  a fűnyírót,  olyan  mogorva  volt…  Lehet,  hogy irigy   ez  a  Medve?  Oda  se  fogja   adni   a porszívóját, amilyen rosszindulatú…

Közben  odaér a Medve házához, belöki  az  ajtót és bekiabál:

– Tudod, mit Medve? B@szd meg a porszívódat!

 

Valami hasonló dolgot művelhetsz te is, amikor otthon agyalsz az életeden, ami nem oké, és mindenáron meg akarod magyarázni, hogy az emberek nem is olyan jók, ahogy mások mondják, mert biztosan rosszindulatúak. Elkérnéd másnap reggel valakinek a háziját, mert te nem tudtad a tiédet megcsinálni, de biztosan nem fogja odaadni neked, ezért nem is kéred el, és még utálod is miatta.

El kellene gondolkodnod, miért akarod távol tartani magadtól a többieket, vagy legalábbis megtartani velük az egy lépés távolságot.

2.       Depresszióssá válsz

Amikor úgy agyalsz valamin, hogy nem csinálsz semmit, tehát az agyalásodnak a végtermékei csak a negatív gondolatok, az sajnos depressziót is hozhat magával. Így is van elég okod depisnek lenni tiniként. Gyakran úgy érzed, gázosak a szüleid, a legjobb barátod, vagy barátnőd épp elpártolni készül tőled, illetve a jegyeid sem valami fényesek.

N_vtelen_

Mivel nem cselekszel, mert elárasztanak a negatív gondolatok, csak magaddal tolsz ki. Bezárod az ajtód, behúzod a függönyöket, kikapcsolod a telefont, és eluralkodik rajtad az önsajnálat. Húzd ki azt a függönyt és irány kifelé! Legalább egy kis friss levegőt szívj!

3.     Nem lépsz, aztán félsz

Minél többet agyalsz azon, hogy megcsinálj-e valamit annál később éred el célod, lemaradsz a jó dolgokról, vagy megfutamodsz a csodás lehetőségek elől.

DEPRESSIONTWO65alt (3)

Ilyenkor nőnek a parafaktorok, azaz még inkább félsz megtenni az első lépést a lány felé, aki tetszik, vagy elmondani a szülőknek, hogy rossz jegyet kaptál. Megmagyarázod magadnak, hogy jobb neked is és nekik is, ha megkímélitek magatokat a kellemetlen szitutól és jól összevesztek amiatt a fránya hármas miatt.

Kialakul benned a félelem nagyon sok dologgal szemben, és a végén majd nem csak nem akarod ezt, meg nem akarod azt, hanem rettegsz attól, hogy megtedd a lépést. Pozitív visszajelzés pedig nem is fog érkezni, mert nem teszel érte, hogy rászolgálj.

Eljöhet az az idő is, hogy eltévedsz egy helyen és nem mersz megszólítani egy embert, mert mit fog szólni? Mi lesz ha, bunkón fog visszaszólni? Mi lesz, ha nem válaszol? Semmi. Ha meg furcsán viselkedik, nem te vagy a para, hanem ő.

4.     Betegesen féltékennyé válsz

Előző cikkünkben láthattad milyen borzasztó formákat tud ölteni a féltékenység, mikre kényszeríti az embereket a gonosz, zöld szemű szörny azért, hogy bebizonyítsák, őket bizony megcsalják. Nem vagy az a társasági ember, amivel nem is lenne baj. A gond, hogy az időt, amikor a párod nélküled elmegy valahová, nem hasznosan töltöd, hanem azon agyalsz, vajon mit is csinálhat nélküled.

images

Felvázolsz minden lehetőséget, mit gondolhat ő: végre, megszabadultam tőle, végre más emberekkel lehetek, végre nem látom a savanyú pofáját, végre láthatom Lizát és még beszélgethetek is vele. Jó az a csaj, szívesen lennék vele. Te meg: otthon őrlődsz, és életed szerelme nem érti mi a problémád, amikor hazaér.

5.     Elszalad melletted az élet

Pontosan ezt fogod érezni, amikor a legtöbb osztálytársad bevállal egy félévet, melyet külföldön tölt tanulással. Te megnyugtatod magad, hogy a nyelvet ugyanolyan jól megtanulod itthon is, lehet, hogy esetleg valami gyógyíthatatlan betegséget elkapnál ott, vagy nem éreznéd jól magad, bántanának, és anyukád vasárnapi húslevesét sem tudnád élvezni hetente. Amúgy is betegesen félted a családtagjaid és a barátaid. Mi lenne velük nélküled, ha te nem lennél itthon, és ülnél nyolctól háromig a suliban?

Az a fél év nagyon gyorsan elröppen, a haverok visszaérnek: perfekt nyelvtudás, másik kultúra megismerése, új barátok, életük legjobb bulijai, túl a szüzesség elvesztésén. És te? Te legalább nem voltál otthon halálosan beteg, de egy tüdőgyulladást azért sikerült összeszedned. Hogy ízlett a húsleves? Mennyit gyakoroltad az angolt? Ó, persze, hogy csak amennyit muszáj volt.

N_vtelen_ (1)

Ha a kontra oldal bővítése helyett te is velük tartottál volna, egy életre szóló élményben lett volna részed. Te pedig csak agyaltál, agyaltál és agyaltál. Ne légy ilyen, így soha semmi nem fog veled történni!

 

Foto: http://image.hotdog.hu/, http://borgdotcom.files.wordpress.com/,

http://cdn.thehairpin.com/, http://www.quarkmagazine.com/, http://1.bp.blogspot.com/

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta