Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Para, ha fiú vagy és így veszíted el a szüzességed! Készülj a kudarcra!

Para, ha fiú vagy és így veszíted el a szüzességed! Készülj a kudarcra!

Írtunk korábban már arról, hogy a lányoknak mi mindennel kell megbirkózniuk az ártatlanságuk elvesztésével kapcsolatban. De azért fontos tudni: ez a kérdés azért a fiúknak sem mindegy… A szüzesség elvesztésével foglalkozó cikksorozatunk 5. része ezzel foglalkozik.

Ahogy arról írtunk, a lányoknál egyre kevesebb társadalmi elvárással kell megküzdeniük a szüzességgel és a szexualitással kapcsolatban, ám még mindig érezhető, hogy azért a fiúk továbbra is szabadosabb megítélés alá esnek. Ugyan már a kezdetek óta jóval kevesebb nyomás nehezedik rájuk, de azért fontos szem előtt tartani: e tekintetben azért nekik sem mindegy! És most a „nem mindegy” alatt nem azt értjük, hogy a fiúk vizuális típusok, ezért nekik az a fontos, hogy mindegy kivel, csak szexisen nézzen ki. Ugyanis srácok, van egy rossz hírünk: ha csak eszerint az egy szempont szerint választjátok ki, kivel veszítitek el a szüzességeteket, ki lesz  az első partneretek, akkor bizony könnyen szerezhettek életre szóló, vagy hosszabb-rövidebb időszakot meghatározó kudarcélményeket, melyek sajnos befolyásolhatják a későbbi szexuális életeteket is, ha akarjátok, ha nem…

kutcher

A sorozatunk állandó vendége, Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus elmondja, mi mindennel kell szembesülnie egy fiúnak a szüzesség elvesztésével kapcsolatban, és abban is segít, hogy mi mindenre figyeljetek.

„A fiúk esetében a szüzesség elvesztése bizonyos szempontból annyira nem kritikus ugyan, mint a lányoknál, ám érdemes nekik is sok mindenre figyelniük – mondja Krisztina. – Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az első alkalom kissé rövidre sikerül, – sőt, többnyire így is történik, – vagy pedig annyira izgul a fiú, hogy egyszerűen nem is jön össze. Ahhoz, hogy „palléros legyen az az akarat”, bizony fiúknak is nagyon nagy szüksége van arra, hogy olyan lány legyen mellettük, aki szereti őket, és elnéző velük, ha kudarcot vallanának. Sőt, egy kedves lány kifejezetten átsegíti őket akkor, ha éppen „elbizonytalanodnának” – mondja a szakember.

woman_men_find_attractive-1078x516

Azaz fiúk, ha egyetlen szempont lebeg a szemetek előtt, hogy minél szebb legyen a lány, akivel először megélitek a testi örömöket, akkor bizony kaphattok fancsali, csalódott arckifejezéseket, és szemrehányásokat is – aszerint, hogy a választott szépségnek milyen a temperamentuma. Nem nehéz kitalálni, ha az első élményetek nem csak fizikai kudarccal jár, hanem lelki töréssel is. Az bizony még jó ideig meghatározza a szexualitásotokat, és szinte lavinaszerű következményekkel járhat. Például gátlásossá válhattok ebben a tekintetben. Vagy a szégyenérzet miatt meg sem próbáltok szexuális kapcsolatot létesíteni egy jó ideig, vagy pedig még jobban izgultok majd a következő alkalommal, és emiatt még inkább kudarcra vannak ítélve az is.

8044820_163934_7f737ad8feb7dd8e8b43a05dc8a4e8b1_wm

„A fiúknak egyébként éppen úgy be kell érnie lelkileg is az első alkalomra, mint a lányoknak – hívja fel a figyelmet Krisztina. – Ez többek között azzal is együtt jár, hogy nem tartanak a szexualitástól, s felkészültek a védekezésre is. A szexuálisan tapasztaltabb partner valóban előnyt jelenthet, az óvszer felhelyezését azonban előtte nem árt gyakorolni. Ennek legegyszerűbb módja: végy egy tucat óvszert, s váljék teljesen automatikussá és rutinszerűvé a mozdulat, ahogy a merev péniszre fel tudod helyezni a biztonságos együttléthez szükséges eszközt. Ami pedig ugyanilyen lényeges: a srácoknak meg kell érteniük, hogy a lányoknak az előjáték kiemelten fontos, hogy ne járjon fájdalommal az együttlét, tehát ne csak magukra figyeljenek közben, hanem a partnernőjükre is. Valamint tisztában kell lenniük azzal is, hogy mi az, ami jó a lányoknak – árulta el a téma szakértője.

És most van egy rossz hírünk: a felnőttfilmek többsége férfiak számára készült, és leginkább azzal foglalkozik, ami a fiúknak jó. Ezekből a filmekből sajnos aligha fogjátok elsajátítani, hogy mi a jó a párotoknak… Tartsatok velünk, ugyanis a cikksorozatunk következő részében arról lesz szó, hogy miben hazudnak nekünk a szexfilmek és hogy honnan érdemes megtanulnotok, valójában miként szerezhettek örömöt a partnereknek!

Felhívás: a sorozatunkban szeretnénk minél több konkrét példán bemutatni, hogy miként lehet pozitív és negatív élmény az első együttlét. Megköszönjük, ha megosztjátok velünk az ezzel kapcsolatos gondolataitokat, tapasztalataitokat, illetve azt, ha hallottatok, vagy ismertek olyanokat, akiknek szép, vagy esetleg kifejezetten rossz élmények kapcsolódnak a szüzességük elvesztéséhez. Olyan történeteket várunk, melyek mások számára mindenképpen tanulságosak lehetnek. Természetesen a neveket megváltoztatjuk, ám kérjük, a történetekben az életkorokat tüntessétek fel!
Erre a címre várjuk a leveleiteket: tiirtatok@kozepsuli.hu

Ide írhattok akkor is, ha a téma kapcsán bármilyen kérdésetek van, melyre szeretnétek választ kapni!

Para, ha fiú vagy és így veszíted el a szüzességed! Készülj a kudarcra!
Fiúként is nehéz kérdés szerinted a szüzesség elvesztése?

 

Képek forrása: http://paratlanparos.hu, http://mindigtvextra.blog.hu, http://velvet.hu, http://szeretetlang.blog.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share