Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A párom már akarja, de én még nem – Mit tegyek?

A párom már akarja, de én még nem – Mit tegyek?

Az első szexuális alkalom mindenki életében egy meghatározó pont, így fontos, hogy azzal tegyük meg és akkor, mikor mi úgy érezzük. Íme, két lány írása, akik elmesélik, hogy mi történt velük, mikor a párjuk már akarta, de ők még nem.

A szüzesség korai elvesztése gyakran rossz tapasztalattal is együtt jár, amit később könnyen meg is bánhat az ember. Csak kíváncsiságból vagy divatból nem érdemes szexuális kapcsolatot kialakítani senkivel. Azért meg főleg nem, ha a párod már akarja, de te még nem.

Ha úgy érzed, hogy még nem állsz készen, akkor ne tedd meg, mert csak magadnak okozol vele lelki károkat. Akkor leszel érett erre, mikor testileg és lelkileg is felkészültté válsz, ezt pedig csak te érzed, mikor jön el.

Anna (19)

16 évesen alakult ki az első kapcsolatom. Ugyanolyan idősek voltunk a fiúval. Úgy éreztem, hogy tényleg szeretem őt és ő is engem, de tévedtem. Pár hete jártunk már, mikor megkérdezte tőlem, hogy miért nem fekszünk már le egymással? Korainak éreztem még, és várni szerettem volna vele, de mikor ezt felhoztam neki, teljesen kiakadt. Durván beszélt velem, és azt mondta, hogy vár még egy hetet, de ő utána befejezte.

Anyukámmal már beszéltünk ilyenről korábban. Mondta, hogy csak akkor tegyem meg, ha én is úgy érzem, hogy szeretném, mert ha úgy megyek bele egy ilyen dologba, hogy nem is akarom igazán, akkor lelkileg is könnyen sérülhetek. Végül nem feküdtem le vele, mert tudtam, hogy ha nem képes várni, akkor egyáltalán nem is szeret annyira, mint ahogy én hittem. Nagyon rosszul éreztem magam utána, de ma már hálát adok azért, hogy nem mentem bele, mert egy olyan emberrel tehettem meg később, akit tényleg szerettem és ő is szeretett engem.

Lányok, sose feküdjetek le valakivel csak azért, mert ő akarja, ti meg még nem álltok készen, mert könnyen megbánhatjátok!

Nóri (18)

16 éves voltam, mikor kialakult az első komolyabb kapcsolatom. A srác 18 éves volt, neki már volt előttem is barátnője, így tudtam, hogy már nem szűz. Két hónapja voltunk együtt, de még nem feküdtünk le egymással, hiszen még csak 16 éves voltam. Egyik este megkérdezte tőlem, hogy mikor akarok vele lefeküdni, mert ő már nagyon szeretné. Elmagyaráztam neki, hogy akkor, mikor majd én is úgy érzem, hiszen még csak két hónapja vagyunk együtt. Tudtam, hogy szeretem, de még nagyon fiatalnak éreztem magam és féltem, hogy megbánom. Ilyen érzésekkel pedig tudtam, hogy még nem állok rá készen, hogy megtegyem.

Féltem, hogy mit fog válaszolni, de azt mondta, hogy megérti és várni fog, nyugodjak meg. 6 hónapja voltunk együtt, mikor már úgy éreztem, hogy igazán szeretnék vele lefeküdni, és akkor megtettük. Örülök neki, hogy vártunk, és nem vágtunk bele azonnal, mert így tényleg jó volt mindkettőnk számára.

A párom már akarja, de én még nem - Mit tegyek?
Szerinted 16 évesen korai az első szexuális együttlét?