Persze, hogy Petőfi nem maradhatott ki!

Rovat

Megosztás

Petőfi Csokonai című versét Tóth Árpádéval kell összevetnie annak, aki nem a Lázár Ervin novellát választja a középszintű magyar írásbeli érettségin – közölte az Eduline.

A magyarból középszinten érettségizők vagy Lázár Ervin: A kovács című novelláját elemezhetik, vagy Petőfi Sándor: Csokonai és Tóth Árpád: Invokáció Csokonai Vitéz Mihályhoz című versét kell összehasonlítaniuk. Akármelyiket is választják a középszinten érettségizők, egy biztos: fogalmazásuknak 400-800 szavasnak kell lennie. Azzal számolni lehetett, hogy Petőfi benne lesz a középszintű magyarérettségi feladatai között, hiszen Petőfi emlékév van. A költő 200 éve született.

A középszintű magyar érettségi első feladatsorának második részében a diákok két szövegalkotási feladatból választhattak. Egyrészt egy megadott témáról írhattak érvelést, vagy pedig egy megadott műfajban és megadott témáról kellett hétköznapi műfajú szöveget – például panaszlevelet, vagy hozzászólást, felszólalást, kérvényt – írniuk. A szövegnek 120-200 szóból kell állnia, és maximum tíz pontot lehet szerezni.

A diákoknak a magyar érettségi szövegértési feladatai között egy borokról szóló szöveget kellett értelmezniük, utána pedig vagy biciklizős kampányról kellett írniuk, vagy egy ajánlólevelet kellett összerakniuk.

Forrás: eduline.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta