Pillangóférfiak – találkoztál már velük?

Rovat

Megosztás

Tudod, kikről beszélek, nem? Azokról a pasikról, akik szinte kivétel nélkül elcsavarják a fejed, mert szépek, okosak, szívdöglesztőek – csak éppen tovaszállnak, mert egyszerűen képtelenek a tartós kapcsolatra.

Eleinte minden boldog és csodálatos. Találkozol életed férfiával – szép, kedves, okos, vicces, picit rejtélyes, de csak pont annyira, hogy izgi legyen. A közös jövőtök, csakúgy, mint a jelenetek, hálivúdi tökéletességű, minden a helyén van, minden pont jókor történik. Folyton arról beszél, hogy milyen lesz majd – tudod, mikor majd együtt laktok, mikor majd közös kutyátok lesz, mikor ide meg oda mentek nyaralni. Azt hiszed, azért van ez, mert folyton tervez. Valójában pont azért, mert soha nem tervez.

Aztán telik-múlik az idő, és kedves pillangónk egyre többször mondja le a találkákat. Már csak heti egyszer találkoztok, de akkor is csak egy kávéra. Aztán már csak telefonon beszéltek. Aztán már azt se. Egyszer csak, huss! eltűnik, mintha sosem lett volna.

Miért? Miért történik ez? Miért ígérget, ha nem tartja be? Miért tűnik szerelmesnek, ha utána szó nélkül elpárolog? Miért mutat be a barátainak, ha nem gondolja komolyan?

A megoldás szomorú, és nem fogod tőle jobban érezni magad. Először is, a probléma alapja, hogy ezek a férfiak gyermekkorukban nem kaptak elég szeretetet. A szeretetteljes légkör hiánya pedig felnőtt korban odáig vezet, hogy képtelenek kötődni másokhoz – nem tanulták meg, hogyan kell szeretettel és bizalommal hidakat építeni az emberek között. Ezért csak azt mutatják, hogy képesek; valójában bent csücsülnek az elefántcsonttornyukban.

Szakemberek szerint a probléma gyökere a nárcisztikus személyiségzavar. Hogy miben nyilvánul ez meg? Az ezzel a problémával küzdő emberek kisebbségi komplexussal küzdenek, önmagukat szerethetetlennek, értéktelennek tartják. Mivel képtelenek ezt beismerni, inkább lenézik a körülöttük élő embereket. Ettől úgy tűnhet, hatalmas önbizalommal rendelkeznek, és úgy viselkednek, mintha hozzájuk nem érhetne fel senki.

A dolog szerencsétlensége, hogy mivel nem akarják, hogy kiderüljenek a gyengeségeik, nem mernek kötődni másokhoz – és mivel nem mernek kötődni, nem alakul ki olyan kapcsolatuk, amiben rájöhetnének, hogy ők is értékesek, szerethetők. Ez a csúnya ördögi kör itt kezdődik és végződik. Amíg  a pillangó férfi nem enged be senkit, soha nem lesz képes az őszinte szeretetre. De ne hidd, hogy te leszel, aki megváltoztatja!

Pillangóférfiak - te találkoztál már velük?
Te találkoztál már pillangóférfival?

Kép: tate.org.uk/art/images/work/P/P06/P06048_10.jpg

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta