Pingvineknek kötött pulcsit a 109 éves bácsi

Rovat

Megosztás

Sokan lenézik az időseket, mondván nem jár már olyan jól az agyuk,  mint fiatal korukban,nehezen mozognak,  eleget éltek már … Nekik ajánlom ezt a cikket.

Alfred Date egy ausztrál férfi. Egészen pontosan a legidősebb; jelenleg 109 éves. Az 1930-as évek óta nagy szenvedéllyel köt. Először unokaöccsét ajándékozta meg egy pulóverrel, úgy nyolcvan évvel ezelőtt. De úgy látszik, beleunt hobbijába a hosszú évek alatt. Mégsem kezdett helyette rejtvényfejtésbe vagy varrásba, hanem új színt csempészett kedvenc elfoglaltságába: apró pulóvereket kötött pingvineknek!

2013-ban a Victoria’s Phillip Island Penguin Foundation nevű szervezet felkérte, hogy készítsen pulcsikat az olajfolt miatt  veszélyeztetett pingvineknek. Ha ugyanis a mérgező  olaj éri külső tollazatukat, a víz átszivárog az alsó tollrétegre, így  könnyen megfázhatnak, és a vadászásban is eredménytelenebbek lesznek.  Ráadásul a vastag ruhadarab segít megóvni őket az olajtól.

Alfred nem tudott nekik nemet mondani. Egy idősek otthonában lakik, itt kezdte el a munkát. Az ápolónők bíztatták:” Meg tudja csinálni!” És igazuk lett.

alfie_3195367b

plcs

pulcsi 1

oldest-man-australia-knits-penguin-sweaters-1

little_penguin_sweater.jpg.662x0_q100_crop-scale

(Fotók: telegraph, penguinfoundation.org)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta