Pörög az utcai művészet Pécsett!

Rovat

Megosztás

Nyár elején átfogó urban art kiállítássorozattal és kapcsolódó programokkal készülnek Pécsett.

A ’70-es évektől progresszíven kibontakozó városi művészet előzményeit, hazai és külföldi megjelenéseit és különböző irányzatait bemutató eseményeket mind az m21, mind a Pécsi Galériában, illetve külső helyszíneken május 23. és június 22. között rendezik meg.

A kiállításokat hip-hop és gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik. A rendezvényen a nemzetközi urban art szcéna elismert alkotói mutatkoznak be a Zsolnay Negyed, valamint az m21 Galéria tereiben és a városban egyaránt.

Kiállítások

ART OF SKATE – a gördeszka Kaliforniától Pécsig
Pécsi Galéria (7621 Pécs | Széchenyi tér 7-8.)
2024. 05. 24. — 09. 15.


A kiállítás a gördeszkázás történetét és művészetét mutatja be az első próbálkozásoktól egészen addig, amíg olimpiai sportággá nem vált. A tárlat mintegy 100 művészi alkotással készült gördeszkát, a gördeszkás életérzés relikviáit, a hozzá kapcsolódó divatot és művészeti alkotásokat, fotókat és kulturális jelenségeket mutatja be. A kiállítás kurátora Philippe Danjean, független kurátor, aki a párizsi Fluctuart street art múzeumban tavaly nagy sikerrel bemutatott kiállítását rendezi újra Pécsett.

Street Up – Nemzetközi urban art kiállítás
m21 Galéria, Zsolnay Negyed (7626 Pécs | Major utca 21.)
2024. 05. 30. — 09. 22.


Az m21 Galéria a street art művészeké, a nemzetközi YASHA YOUNG PROJECTS alkotói közül mutatkozik be NUNO Portugáliából, MILLO Olaszországból, JULIEN CASABIANCA Franciaországból, CHRISTIAN BOEHMER és ADULTREMIX Németországból, valamint ERELL, JANA & JS, NDZW, LOST OPTIC, ZEUS SALAS. A képzőművészet átmeneti műfaját képviseli a SOCIÉTÉ RÉALISTE művészkollektíva a társadalmi nyilvánosság jeleinek gyűjtésével és átértelmezésével létrehozott műveikkel. A magyar street art művészetet FORK IMRE, FAT HEAT, FSING, GOSPE, MNU, NAPUSH, SHIT SHOT, VOID és BUBREG BALÁZS képviselik.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta