A Prezi alapítója megálmodta a modern iskolát

Rovat

Megosztás

A Prezit mindenki ismeri, hiszen az innovatív start up vállalkozás mára sikeres céggé nőtte ki magát, amely  nemcsak meghatározó, de iránymutató szerepet is tölt be a számítástechnika piacán. A Prezi neve mostantól nem csupán a prezentáció készítéssel, de az oktatással is egybeforr majd, hiszen alapítója egy, a modern oktatási elveket előtérbe helyező óvodát és iskolát álmodott meg.

Halácsy Péter ugyanis nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az oktatás megreformálását, az elavult nézetekről való eltávolodást. Kész letérni a kitaposott ösvényről és egy járatlanra cserélni azt, persze egyenlőre csak kicsiben. A Prezi alapító, néhány másik családdal együtt vágott bele az ötlet megvalósításába “mert úgy érezzük, hogy még több frissen végiggondolt óvodára, iskolára van szükség.” A magánóvoda már megkezdte működését, de a későbbiekben tervezik a Budapest School névre keresztelt iskola megnyitását is, két helyszínen, Gellért-hegy és Új Lipótváros közelében. Mindkét iskola a diákok érdekeit helyezi előtérbe, a tanulás az ismeretek hatékony elsajátításának új perspektíváira koncentrál.

Az új óvoda nem tartozik az akkreditált intézmények közé, így azoknak a szülőknek, akik ide szeretnék beíratni gyermekeiket engedélyre lesz szükségük a helyi jegyzőtől, hogy kisközösségben tölthesse gyermekük az óvodai időt.
A koncepció kis csoportokban, projektalapú tanulásban, csapatmunkában gondolkodik, teret enged az alkotásnak és az önmegvalósításnak. A Budapest Schoolban a tanulók hibázhatnak, nem kell a nap mint nap megküzdeniük a megfelelési kényszerrel. A csoportokban vegyes életkorú gyerekek tanulnak együtt, ahol egyebek mellett az is cél, hogy felkészítsék őket a jövőre, az alkalmazkodásra, a változás képességére, a kihívásokkal való megküzdésre.

https://www.youtube.com/watch?v=8skEPakxuWs

Itt ne állj meg, hanem olvass tovább!

Prezi suli
Te otthagynád a sulidat egy másik kedvéért, ha az jobb lehetőségeket kínál?

Képek: youtube, funkidsgeneration

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta