Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Puskázás elleni módszerek?

Puskázás elleni módszerek?

Puskázni szuper dolog. Ha nem bukik le az ember. A puskázás elleni módszereket a tanárok élvezettel alkalmazzák. De mik is ezek pontosan?

Hogy őszinte legyek, én mindig puskáztam, amikor tudtam. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem tanultam, csak valahogy biztonságban éreztem magam, ha volt nálam puska. Így viszont a gimi és az egyetem alatt is sok tanári módszerrel találkoztam, ami a puskázás ellen irányult, és nem egyszer kaptam frászt is miattuk.

1. Ültetés

Ez az egyik legrosszabb puskázás elleni módszer. Gimiben mániákusan volt ültetés. Akik hátul voltak és nyilván puskázni akartak, beültek az első padba, a jó barátnőket szétültették, nehogy súgjanak egymásnak. Ez a módszer azért is rossz, mert én sokszor a padra írtam puskát, és ha máshová ültettek, akkor annak is annyi volt.

Ha úgy ültetnek, hogy egy padba egy ember, és nem egymás mögé, akkor a lesésnek és a súgásnak is annyi, pedig nem egyszer köszönhettem jó jegyet egy-egy okos padtársamnak.

Egyetemeken pedig az az alap, hogy egy, vagy két szék kimarad, mert általában hosszú padsorok vannak, szóval erre számítani kell gimi után, hogy, ha puskázni tervezel, ne nagyon alapozz a szomszédodra.

2. Mászkálás

Hogy én ezt mennyire utáltam! Mászkál a tanár föl-alá, mindenkit jól megnéz, mit csinál, van-e épp puskázás. Sőt, van egy-két elvetemült tanár, akik még az ember mögé is beállnak. Nem elég meló, hogy lásd, hogy éppen téged néz-e, még mögéd is áll, hogy fogalmad ne legyen, hogy tudsz-e épp puskázni, vagy sem.

3. Fenyegetés

Volt olyan jófej tanár nálunk, aki azt mondta, hogy lehet puskázni, csak ne vegye észre, mert akkor egyes. Ezzel nyilván nem azt mondta, hogy puskázzunk, de mégis, valahogy jobban állt hozzá a kérdéshez. Nem úgy, mint pár tanár, akik előre egy komplett monológot levágtak, hogy ilyen meg olyan büntetés jár a természetes egyes mellé, ha valakit puskázáson kap dolgozat közben. Jó érzés ilyen lelki terrorral kezdeni a dolgozatot, áh, nem stresszelünk amúgy sem eléggé.

4. Semmi cucc sehol!

Ez a másik rémálom módszer. Telefont a padra ki vagy a tanári asztalra, és az összes pad üres legyen. Van olyan tanár, aki végig is megy a padok között és belenéz mindbe, hogy meggyőződjön róla, hogy tuti üresek-e. Egy ceruza, vagy toll, javító, radír és egy papír. Ennyi lehet elől. Ilyenkor ciki, ha telóról akartál puskázni, amit amúgy sem ajánlok a fény és a véletlen püttyögések miatt.

Nem azt mondom, hogy puskázz ezerrel minden órán, de kit akarok átverni? A legtöbb ember szokott puskázni, de mindenképp figyelj oda ezekre a puskázás elleni módszerekre, nehogy ezen múljon az évvégi jegyed!

Fotó: erdekesvilag.hu

Borítókép: familyfriendlysearch.com

Puskázás elleni módszerek
Te buktál már le puskázás közben?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share