Rádtalálnak az idegen emberek Facebook-on?

Rovat

Megosztás

Állítólag egy szerelmes lánynál nincs jobb detektív a világon. Mindent bevetünk annak érdekében, hogy lenyomozzuk kiszemeltünket – ha szerencsénk van, név nélkül is rá tudunk lelni a közösségi média felületén keresztül. A te adatlapodon is vannak olyan nyilvános személyes adatok, amelyek alapján könnyen beazonosítanak még az idegenek is?

A Facebook-on már jóval nehezebb dolgunk van, ha kutatni szeretnénk, mint a régi közösségi oldalakon volt. Ha akarunk, szinte mindent elrejthetünk az árgus szemek elől, sőt még ismerőseink között is be lehet állítani egyesével, hogy ki mit láthat.

Kinga (22)

„Emlékszem, még anno iwiw-en tök simán megtaláltam bárkit, akit csak akartam! Olyan részletes szűrők voltak, hogy elegendő volt akár csak egyetlen dolgot tudnom az illetőről, és alig pár kattintás után már tudtam is, kiféle-miféle. Volt egy srác, akit mindig láttam a HÉV-en, és nagyon tetszett. Ahhoz hogy megtaláljam, elég volt annyit bepötyögnöm az iwiw keresőbe, hogy Gödöllő (mert itt szállt le mindig) és hogy 20-25 közötti fiú. Tádám, szia, Ricsi! ;)”

memegenerator

Gergő (18)

„Én az iwiw korszakban még kicsi voltam, abban sem vagyok biztos, hogy fenn voltam-e rajta. A Facebook-on csak akkor állok neki kutatni valaki után, ha tudok róla valami konkrétabbat is, na meg persze, ha nagyon tetszik, és megéri a fáradságot. 😀 Vagy csoportokban vagy ismerősök ismerősei között bukkantam már rá olyanra, aki bejött.”

A Facebook-ról már (sajnos?) hiányoznak ezek a keresők, így sokkal nehezebb dolga van annak, aki rá akar találni valakire. Persze, a szerelmes szívek itt is megtalálják a módját, hogy utánajárjanak bizonyos személyeknek, maximum kicsit több időbe telik.

Neked sikerült már rátalálnod valakire? Vagy éppen fordítva? Írd meg nekünk történeted a tiirtatok@kozepsuli.hu-ra!

Facebook-detektív
Rádtalált már valaha idegen a Facebook-on keresztül?

Képek: meme-generator.com, agbeat.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta