Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Rangos díjat nyert a Középsuli sorozatban is fellépő CYC K-pop csapat

Rangos díjat nyert a Középsuli sorozatban is fellépő CYC K-pop csapat

Emlékeztek még Rinára, Gura, Lysára és Vicára, akik a Home Made Asia (HMA) színeiben léptek fel a Középsuli sorozatban? Hát ki ne emlékezne arra a táncra? A HMA tagjaiból álló formáció, a CYC (Crazy Young Crew) még nincs egy éves, és máris elnyerte második díját: ők lettek “az év legígéretesebb K-pop cover csapata”. A díjat, melyet az Idolater szervezete hozott létre és ítélt a csapatnak, a budapesti Rocktogonban vettek át. Mi is ott voltunk, és láthattuk a győztes táncot, mellyel a srácok taroltak.

Hazánkban közel 20.000 fős rajongói tábort számlál a koreai popzene (K-pop), és számos cover dance táncegyüttes van jelen, sőt számuk napról-napra nő. De mi is az a K-pop cover dance? Egy olyan táncműfaj, mely lényege az eredeti előadó mozdulatainak, ruhájának és kellékeinek lemásolása, a dal érzéseinek átvétele és átadása. Lessünk bele a 26-ik részbe, melyben vendégszereplők voltak a CYC tagjai:

Az Idolater képviseletében Koczur Lúciát kérdeztük, akitől megtudtuk, hogy idén nagyon sok cover csapat indult el különböző fellépéseken és versenyeken. Az Idolater úgy gondolta, eljött annak az ideje, hogy díjazzák ezt a cover társadalmat Magyarországon, ugyanis nagyon szép eredményeket és sikereket érnek el. Három díjat hoztak létre, amellyel az év új cover csapatát, az év legeredményesebb cover csapatát és az év legígéretesebb cover csapatát tüntették ki. Mind a három csapat az idei év K-pop World Festivalon nyújtott teljesítményéért, és az év közbeni fellépésükért, illetve munkájukért nyerték el ezt a díjat. A legeredményesebb csapat a 4DivaS volt, akik a World Festival egyik nyertesei voltak, illetve Dél-Koreában a nagy világversenyen elnyerték a közönségdíjat is Magyarországnak. Érdekesség, hogy év elejéig a 4DivaS is a Home Made Asia zászlaja alatt működött.

14350851_1785271045077838_9173756347018117120_n

4DivaS

Az év új cover csapatának járó elimerést a R3D Seven kapta, akik eddig Hip-hop vonalon hozták el Magyarországnak a különböző versenyekről a sikereket. Idén először indultak, s már most a K-pop World Festival budapesti középdöntőjének másik győztes csapata lettek. Szintén biztatásból kapják ők is ezt a díjat, remélve, hogy innentől minden versenyen el fognak indulni – folytatta a díjazás bemutatását Koczúr Lucia.

Az év legígéretesebb cover csapata a Home Made Asia – CYC formációja lett, mégpedig azért, mert elképesztő, hogy mennyire fiatalok és mennyire tehetségesek.

“Azt gondolom, hogy példaértékűen dolgoznak, nemcsak a saját korosztályukban, de az idősek is nyugodtan példát vehetnek róluk, mert tényleg nagyon ügyesek. Szeretnénk őket biztatni ezzel a díjjal, hogy jó úton vannak, csinálják tovább és hajrá a fejlődésben”

– mondta Koczúr Lucia.

maxresdefault

CYC (UP10TION – Catch me)

 

Vajon mit éreztek a CYC tagjai, amikor megtudták, hogy díjat nyertek?

Rettentően meglepődtünk azon, hogy ezt a díjat megkaptuk. Nem is számítottunk rá, hogy egyáltalán lesz ilyen, és hogy mi fogjuk megkapni, mert ugye nagyon fiatal banda vagyunk – még egy évesek sem vagyunk-, és már ennyi mindent elérhettünk. A Home Made Asia előző generációja 3 évig dolgozott együtt, nekünk ez a fajta siker még új. Az, hogy idén a K-pop World Festival budapesti középdöntőjén közönségdíjasok lehettünk, és az, hogy kaptunk egy ilyen díjat is, hihetetlen számunkra. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyáltalán eljutunk a második fordulóig a nyári versenyen, nem hogy még egy ilyen díjat is kapunk mellé. Először fel sem fogtuk, hogy ez mi, aztán ahogy mindenkiben tudatosult, mi történt, hatalmas üdvrivalgásban törtünk ki.

– mondta Burnie, a csapat leadere, aki a térformákat írja az adott koreográfiákhoz. Ő osztja be, hogy ki mit táncoljon, illetve a legtöbbször ő is tanítja be a táncot is. Mindenre felügyel, és próbálja összetartani a csapatot, ami nem mindig egyszerű munka, mert a tagoknak szerencsére mindig jókedvük van, ám néha kissé rakoncátlanok: néha szaladgálnak mindenfelé, álladóan jár valamelyikőjüknek a szája. Burnie már tíz éve táncol, általában egy adott bandának a táncából próbál inspirációt szerezni. Az egyik legnagyobb inspirációt egy koreai bandának az egyik tagja: az EXO-ból Kai nyújtja számára.

photo

EXO – Kai

A nyári közönségdíjas koreográfiát (UP10TION – Catch me) Burnie és Oli rakták össze, ám Burnie tájékoztatott minket, hogy a kész koreográfia mindig az egész csapat érdeme, hiszen mindenki ad hozzá valamit, javít rajta.

A CYC számos videót tölt fel A Home Made Asia YouTube csatornájára, melyeknek igen nagy sikere van. Megkérdeztük Burnie-t, vajon mivel rukkolnak elő legközelebb?

Valószínűleg rettentő sok nevetés és hülyéskedés lesz, mert abból soha nincs hiány. Ha együtt van a CYC, akkor mindig valami felrobban, valami összetörik, úgyhogy a mi életünk mindig nagyon izgalmas

– mondta Burnie.

12924343_970649036316046_3707329227148233138_n

Oli és Burnie

 

A HMA minden évben rendez egy válogatót, erre a válogatóra jelentkezett Oli is, az új generáció tagjaként. A trainee pozícióból egy vizsgán való megfelelés által lehet feljebb ugrani a ranglétrán, azaz állandó csapattagnak lenni. Olinak ez sikerült. 🙂 Ma már ő az egyik legkiválóbb táncos a csapatban, a lányok rajonganak érte. Pedig egy éve még kb. így tolta:

Bár leginkább lány cover csapatok vannak szerte a világon, Oli egyetlen fiúként is élvezi a csapattagságot. A próbákon sokszor fel sem tűnik már, hogy ő fiú. A lányok bátyóként fogadták be a csapatba. Néha csinál lányos koreográfiákat, ám azok nem kerülnek a publikum elé, célja kizárólag az, hogy felvidítsa a lányokat.

15338609_1311185912290027_6234887708945199355_n

A HMA karácsonyi partyján

A csapat egyik legfurább tagja Rina, a többiek azt a nevet adták neki, hogy aegyo bomba, ami annyit jelent koreaiul, hogy cukiságbomba.

Amikor közölték a CYC-vel, hogy díjat kapnak, akkor ők épp a korábbi próbatermüket búcsúztatták el. A pizsibulira elmentek az Idolater csapat tagjai is, akik elmondták a nagy hírt. Rina nagyon örült, ám meg is lepődött, hiszen nem számított rá. El sem hiszi, hogy ilyen kis idő alatt már ennyi mindent elértek.

13556896_291323611216215_1544388190_n

Vica és Rina

A lány egyébként folyamatosan változtatja a haja formáját és színét: amikor nagy átváltozáson ment keresztül, akkor zöldes-kékes volt a haja, majd szőke, rózsaszín aljjal, aztán volt  már piros, kék, majd rózsaszín. A mostani silver, melynek a töve fekete. A következő haja még nem tudja, milyen lesz, de próbál kissé visszafogottabb lenni. A különleges hajakat egyébként a Home Made Asia fodrászának köszönheti, akinek Hallyu Hair néven saját K-pop fodrászata is van. Nekünk tetszenek az extrém hajai.  🙂

Egy K-pop idol haja és Rináé

Egy K-pop idol haja és Rináé

 

Németh Dávid, a Home Made Asia csapat vezetője mérhetetlenül büszke a srácokra.

A Home Made Asia már több mint 4 éve működik, ez idő alatt sok tag megfordult nálunk, és rendkívül gyorsan értünk el nagy sikereket. A legutóbbi generáció, melynek a CYC is része, az egyik kedvencem: mindig arra ösztönöz, hogy segítsem őket, hogy lehetőséget teremtsek. Nagyon büszke vagyok rájuk, ahogy az énekeseinkre, és a staffos gárdánkra is, akik nagyon sokat hozzátesznek a munkához. Sokan nem is tudják, milyen szervezetten működünk, és milyen nagy terveken dolgozunk, hogy bemutassuk ezeket a műfajokat. Az érdekes az, hogy kemény munka mellett én is imádom nézni őket a színpadon, videókon, szóval alig várom én is, hogy új videó készüljön és felkerüljön a YouTube-ra. Mondhatni én is rajongójuk lettem

– mondta Németh Dávid.

Végezetül pedig nézzétek meg az átadóról a videós összeállítást. (Még a nyertes táncot is láthatjátok! 😉 )

Biztosak vagyunk benne, hogy számos hasonló díjról számolhatunk még be, hiszen a csapat rendkívül tehetséges, akikben megvan minden, ami a sikerhez kell. Mi kíváncsian várjuk, mivel jutalmazzák őket legközelebb. Január 28-án pedig egy egész napot szentel a Home Made Asia a K-pop-nak. A hivatalos HMA Day-en mindenki találkozhat, játszhat a tagokkal, és még nyeremények is lesznek.

Rangos díjat nyert a Középsuli sorozatban is fellépő CYC K-pop csapat
Legyen ismét Home Made Asia a Középsuli sorozatban?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share