Ezt nézed:  / Hírek / Sport / A rántott sajt hiányzik a legjobban az Amerikában kosarazó magyar lánynak

A rántott sajt hiányzik a legjobban az Amerikában kosarazó magyar lánynak

Laura már lassan fél éve, hogy itthon hagyta családját és barátait, hogy kosárlabda-ösztöndíját kihasználva megvalósítsa az álmait. Az elmúlt hónapokban figyelemmel követtük előmenetelét, és még mindig ezt tesszük. Interjúnkban ismét őt kérdeztük, milyen az álmok országában élni.

fotó 2

Közelednek az ünnepek. Ez sokkal inkább növeli benned a honvágyat?

Persze, nagyon hiányoznak az otthoniak, de eddig nem is nagyon volt időm foglalkozni a honvágyammal, mert elég sűrű a programunk. Most viszont egy kicsit többet szomorkodtam az elmúlt napokban, mert itt most kezdődött el az őszi szünet, ami a Thanksgiving ünneppel esik egybe. Mindenki hazamegy, kiürül a campus és minden a családról szól. Szerencsémre a Kentuckyban élő „amerikai szüleim” sok mindenben a támaszaim, így ezt a pár napot náluk töltöm. Így azért már elviselhetőbb a honvágy.

fotó 1

Amerikában töltöd az ünnepeket, vagy hazajössz Budapestre pár napra?

A karácsonyi ünnepeket itt töltöm Amerikában, mert csak 6 nap szünetünk van a kosárlabda szezonban, és ez nem sok arra, hogy megjárjam Európát. Egyébként az edző sem enged haza, mert attól tartanak, hogy nehezebb lesz a visszaállás és így nem tudok majd 100%-osan teljesíteni a meccseken.

fotó 3

 

A legutóbbi interjúnkban említetted, hogy november 13-án lesz az első meccsetek. Hogyan sikerült?

Igen, elkezdődött a szezon. Már 5 meccset játszottunk. Nagyon örülök, mert jól megy a játék. Sok kosarat dobok, és az egyetem honlapján is elismerőleg írtak rólam az egyik 23 pontos meccsem után. Voltunk egy tornán is, ahol bekerültem az All Tournament Teambem, és egyszer voltam már a hét sportolója is az egyetemen. Remélem a jó formán kitart a szezon végéig.

fotó 4

 

Mennyire hiányoznak az itthoni elkészítési módszerrel főzött ételek? Szabad egyáltalán a kemény magyar ételekbe belekóstolnod?

Igyekszem egészségesen étkezni, de ez nem mindig sikerül az amerikai koszt mellett. Itt még a kenyérnek is édes mellékíze van. Az otthoni ízek már nagyon hiányoznak, de nincs mód magyaros ételeket kóstolni, sem pedig elkészíteni.  Épp valamelyik nap emlegettem a többieknek a rántott sajtot, ami itt nincs. Na, az nagyon hiányzik!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share