Rendhagyó évnyitó a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában

Rovat

Megosztás

Arról már a ballagások idején írtunk, hogy a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában különleges módon búcsúznak el a diákoktól, de most azt is láttuk, hogy az iskola kivételes módon köszönti diákjait a tanév elején.

2015. szeptember 1-jén becsengettek a budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában is, reggel 8 órakor tartották meg tanévnyitó ünnepségüket a tanárok, diákok. A nyitó különlegessége, hogy nem a hagyományos Himnusz, igazgató beszéde, Szózat volt a menü, hanem a Himnusz közös eléneklése után a kilencedik évfolyamosok nyitották meg az új tanévet mint a suli lelkes újoncai.

Az előadásuk címe A modell volt, melyet Keresztúri József, az iskola igazgatója úgy definiált, mint a színpad, melyen a diákok állnak az évek során.

“Miről szól egy tanévnyitó? Arról, hogy rendezzük magunkban a dolgokat. Először is, tisztában kell lennünk azzal, hogy miért jöttünk ide. Mindenki, aki valamilyen módon fel akarja magát mutatni, és kiáll valamilyen művészi tehetség, művészi tanulmány, vagy csak egy beteges exhibíció okán. Miért? Kinek? Mit? Na, ezen fogunk dolgozni az elkövetkezendő öt évben veletek.”

– magyarázza a tanévnyitó fogalmát Keresztúri József, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola igazgatója évnyitó beszédében.

Emellett az igazgató arra buzdítja a diákokat, hogy arra a kérdésre keressék a választ e tanév során is, hogy “ki vagyok én?”. Önmaguk megvalósítására, céljaik eléréséért való kemény munkára ösztönzi a diákokat.

“Az pedig már csak hab a tortán, hogy közben még jól is érezzük magunkat.”

– tette hozzá.

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai közül sokakat ismerhettünk már meg más berkekből is: a Barátok közt Lucája, azaz Koller Virág is ma kezdte a tanévet, emellett a már általunk is sokszor említett Venczli Alex, énekes is most folytatja a tanulmányait az iskolában, velük találkoztunk is az évnyitó ünnepségen személyesen, de Kovács Gyopár, a Rising Star egyik énekese is ebben a középiskolában tanul. Tavaly pedig a mi Középsuli sorozatunk Korinnája végzett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában, aki ma kezdte meg tanévét egy új iskolában szeptember 5-től pedig az Istenes Bence által vezetett Vigyél el! című műsorban lesz látható.

Alexszel váltottunk is néhány szót, ő izgatottan várja a tizedik osztályt. Habár az iskolában többször jártunk már, még mindig meglepődünk azon, hogy összefutunk vele.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta