Rossz jegyet kaptál? Nézd az előnyét!

Rovat

Megosztás

Mindenkivel előfordult már, hogy rossz jegyet kapott! Ilyenkor kezdődik a szokásos aggódás! Hogyan fogom ezt elmondani otthon, hogyan fogom tudni majd kijavítani, hogyan fogja befolyásolni az év végi osztályzatomat, és – ha éppen ott tartotok, – milyen hatással lesz ez a felvételimre?

A hátrányait mindenki ismeri! Most nézzük, mi lehet a rossz jegy előnye!

Itt az ideje, hogy elkezdj fejlődni!

A rossz jegy egyik előnye az, hogy kijavíthatod! Ugyanis egy ilyen osztályzat rámutat arra, hogy mi az, amiből nem – elég – erős a tudásod…ezen pedig javíthatsz! Érdemes ilyenkor a tanárodtól is tanácsot kérni, hogyan!

A másik előnye, hogy alkalmat ad arra, hogy megvizsgáld önmagad és rájöjj arra, mégis minek köszönhető a rossz teljesítmény. Vagyis, mi az oka a rossz jegynek. Nem figyelsz órán? Nem szánsz elég időt a tanulásra? Rosszul osztod be az idődet? Esetleg valami külső, mondjuk családi oka van? Ha megvan a miért, akkor ezen is tudsz változtatni!

És ne feledd! Amikor rossz jegyet kapsz egy tantárgyból, az a legfontosabb, hogy ne aggodalmaskodj miatta, mert ez  befolyásolhatja a többi tantárgyból nyújtott teljesítményedet is!

Láss tisztán, lásd az okokat és fejlődj, ennyi a titok!

A Középsuli diákjaival nem egyszer fordul elő, hogy rossz jegyet kapnak. Legutóbb Kata tanárnő még azt is megjegyezte, hogy fogalma sincs arról, hogyan fognak tudni leérettségizni így, ezzel a teljesítménnyel!

https://www.youtube.com/watch?v=KmU6Uz7KVHo

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta