Rossz jegyet kaptam, de nem merem bevallani – Mit tegyek?

Rovat

Megosztás

Szégyenérzet vagy félelem a szüleid véleményétől – kerülöd, amíg csak lehet. Mit tehetsz egy ilyen szorult helyzetben?

Forrás:drtimothydavis

 

Előbb-utóbb úgyis ki fog derülni, ezért jobban teszed, ha te magad mondod el a szüleidnek. Ha titokban tarthatnád, akkor sem tűnne el. A rossz jegy akkor is megmarad. A szüleid nem fognak kevésbé szeretni azért, mert rossz jegyet kaptál. Lehet, hogy mérgesek lesznek, mint mikor eltörsz egy vázát, de be kell vallanod: hibáztál. 

Forrás: giphy

 

Felelősséget kell vállalnod tetteidért, akkor is, ha az nem volt helyes. Ilyen egy rossz jegy is. Nem tanultál, vagy teljesen elszúrtál valamit, és megkaptad érte a jutalmad. Ez természetes. A jó jegyért tenni kell, a rosszért pedig semmit sem kell csinálnod, meg fogod kapni, csak rossz helyen kell lenned, rossz időben. 

Forrás:giphy

 

A  tanáraid, szüleid, testvéreid, még Einstein is kapott rossz jegyet! – Mégis olyan emberekké váltak, akikre felnézünk és büszkék lehetünk. Nem ez a jegy fogja meghatározni, ki vagy, és kivé válhatsz. Ez csupán egy adott pillanatban végrehajtott ellenőrzés, aminek valamilyen okból nem tudtál megfelelni. 

Forrás: giphy

 

Nincs veszve semmi! Mérd fel a terepet, miért sikerült rosszul a számonkérés, és tegyél ellene! Ne azért, mert félsz a szüleid vagy tanáraid véleményétől. Magadnak bizonyítsd, hogy jobb vagy annál, mint amit a jegy mutat! Mindenki képes hátradőlni és azt mondani: “ez csak egy jegy, kit érdekel?!” De nem mindenki képes a történtek ellenére szembenézni vele és kijavítani, több jobb jegyet szerezni. Ezzel magadnak bizonyítasz, hogy képes vagy legyűrni egy ilyen érzelmi és tudásbeli akadályt – ami majd a felnőttek világában sikerességed kulcsa lesz. 

Forrás:giphy

Rossz jegyet kaptam és nem merem bevallani – mit tegyek?
Te eltitkoltad valaha a rossz jegyed?

Borítókép:rayerickson

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta