Rosszul javították az érettségi dogádat? Így szólhatsz!

Rovat

Megosztás

Az idei érettségiket a napokban tudjátok megnézni! Milyen szabályokat kell betartani, mit tehettek, ha rosszul javították vagy nem tudtok elmenni? Mutatjuk!

A dolgozatokat személyesen abban a középiskolában tudjátok megnézni (május 31. és június 1.), ahol jelentkeztetek a vizsgára/vizsgákra, közép- és emelt szinten egyaránt. Kivétel ez alól, ha egy kormányhivatalban tették meg a jelentkezést, akkor csak a megjelölt helyen van lehetőségeket megnézni.

Érdekes! Nemcsak ti, hanem rokonotok vagy ismerősötök is megnézheti a kijavított dogátokat, aki másolatot is készíthet róla! Persze a megtekintéshez meghatalmazás kell.

Mi történik, ha nem tudtok elmenni?

Ebben az esetben az érettségi eredményetekről az érettségi vizsgabizottság egy tájékoztató keretében számol be.

Hogyan szólhattok, ha rossz a javítás?

Kezdjük azzal, hogy nincs formai követelmény és elektronikus úton is küldhetitek az észrevételeket, de fontos, hogy legkésőbb 2021. június 2-án 16 óráig megérkezzenek!

Milyen a hibás javítás?

  • Nem fogadtak el a javítási, értékelési útmutatóban található megoldást.
  • Nem megfelelően pontoztak, pl. kevesebb a pont, mint amennyi az útmutatóban szerepel.

Az észrevételeket az igazgató fogja felülvizsgálni egy olyan szaktanár segítségével, aki nem javította eredetileg a dogátokat. Ne feledjétek! Az észrevétel nyomán nemcsak pozitív, hanem negatív irányba is eltérhet majd a kapott eredmény.

Az érettségi vizsgák folytatódnak!

Bár az írásbelik véget értek, június 3. és 10. között az emelt szintű, majd június 14. és 25. között a középszintű szóbelikkel folytatódik az érettségi vizsgaidőszak.

Azok pedig, akik önhibájukon kívül – vagyis nyomos indokkal, pl. betegség – nem tudtak az írásbelin ott lenni, szintén szóbeli vizsgát tehetnek.

Főkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta