Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Sci-fi iskola épül Debrecenben!

Sci-fi iskola épül Debrecenben!

Leginkább a sci-fik látványához fog hasonlítani az új iskola épülete, ami Debrecenben lesz. A modern épület nemcsak elképesztően látványos, de egyfajta harmonikus kapcsolat is jellemzi.

 

Formáját tekintve kör alakú lesz, ami a harmóniát hivatott szimbolizálni. A természettel karöltve egy egységes kapcsolatot alkot. A koncepció az volt, hogy minél inkább közelebb hozzák a természetet az iskolához, így a megvalósításban ennek nagy szerepe volt.

A belső udvara is ezt tükrözi, ahol különféle sportpályák is lesznek. A kiegyensúlyozott életmódot alapul véve az órák közti szünetet egy kis sétálással vagy piknikezéssel is el lehet tölteni. Ez a felfogás igencsak új hazánkban.

A megnyitó 2019. szeptember elsején lesz. Az oktatás is eltérő lesz a megszokottól. A biológia órákat például akár a természetben is lehet tartani, de az iskola folyosói is úgy lesznek kialakítva, hogy a diákok itt is szélesíthetik az ismereteiket. Külön kültéri tantermek is lesznek, ami ugyancsak rendkívülinek mondható.

Az állam vállalta, hogy állja a költségeket, ami körülbelül 2 milliárd forintra tehető, az iskolának 2025-re viszont teljesen önfenntartóvá kell válni. Ez azt jelenti, hogy az iskola költségtérítéses lesz vagy tandíjat kell fizetni érte, és ebből tartják majd fenn az intézményt, valamint az alkalmazottak fizetését.

Különleges iskola épül Debrecenben!
Te szereted a saját iskoládat?