Se maszk, se lázmérés, se 1,5 méter – lazább szabályokkal kezdődik idén az iskola

Rovat

Megosztás

Kásler Miklós, az Emmi minisztere még augusztus 25-én írt levelet az iskolák igazgatóinak a szeptembertől követendő járványellenes intézkedésekről.

Telex birtokába került levél szerint több olyan intézkedést most hatályon kívül helyeznek, amelyek a májusig érvényes iskolai eljárásrendben szerepeltek. Az emberi erőforrások minisztere levelében azt kéri,

időnként legyen alapos fertőtlenítés, de a maszk viselése nem lesz kötelező, ahogy nem lesz a bejáratnál hőmérsékletmérés és kötelező 1,5 méteres távolságtartás sem.

A betegség tüneteit mutató gyerekeket be sem szabad vinni az iskolába, vagy ha ott jelentkeznek a tünetek, el kell különíteni.

Javasolja, hogy az osztálykirándulásokat lehetőleg belföldre szervezzék, szeptembertől viszont lehet többnapos, ottalvós kirándulásokat is tartani – az ezzel kapcsolatos tiltást a miniszter feloldotta.

A hiányzásokat pedig szigorúbban veszik majd a korábbinál. A szülő csak alapos indokkal veheti ki a gyerekét az iskolából, ezt az iskolaigazgató döntése alapján lehet csak a járványhelyzetből fakadó igazolt hiányzásnak tekinteni.

Főkép: Pixabay

Forrás: Eduline

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta