Segítség! Megcsal a párom!

Rovat

Megosztás

Egy párkapcsolat sok nehézséget rejthet. Nem mindig könnyű kijönni a másikkal és akadhatnak nagyobb dolgok is, amik lehet, hogy örökké véget vetnek a románcnak.

Mik is ezek a problémák? Mit tehetünk ellenük és azért, hogy esetlegesen megelőzzük őket?

Előfordult már velünk, hogy ugyanabban a szituációban találtuk magunkat és olyan volt az egész, mint egy ördögi körforgás? Megcsalt a párunk, aztán egy másik kapcsolatban menekülve ugyanez megtörtént újra? Sokszor az élet olyan akadályokat tesz elénk, amik megoldatlan konfliktusokból erednek és erre jó, ha időben rájövünk, hogy kezelni tudjuk őket.

Fotó forrása: Pexels

Persze ez nem azt jelenti, hogy mi tehetünk arról, hogy megcsaltak minket, de azon mindenképpen érdemes elgondolkozni, hogy miért kerülünk mindig ugyanabba az élethelyzetbe és megpróbálni objektíven szemlélni a körülményeket és önmagunkat is.

Fotó forrása: Pexels

De térjünk a lényegre: a megcsalás. Honnan vesszük észre? Mit tehetünk az ellen, hogy soha többé ne kelljen ilyen helyzetbe találnunk magunkat?

Persze semmi sem garantált és ahány ember, annyi… tudjuk jól! Azonban mégis… jó, ha tudjuk, hogy vannak olyan lépések, amik minimalizálják azt az esélyt, hogy újra megcsaljanak minket.

Fontos, hogy képben legyünk önmagunkkal és jóban legyünk magunkkal! Ez az első és kihagyhatatlan lépés. Hiszen minden féltékenységi jelenet egy ásóval kivájt gödröt eredményez, ami a bölcsője lehet a megcsalásnak.

Második lépésként fontos, hogy tisztában legyünk a másik fél szerepével, adottságaival és személyiségével! Bármit csinálhatunk és próbálhatunk megelőzni dolgokat, hogy ha a másik fél egyszerűen alkalmatlan egy hűséges társ lenni, akkor úszott az egész ügy!

A harmadik lépés, hogy ne essünk kétségbe, akkor sem, amikor úgy tűnik, lehet, hogy megcsalás áldozatai vagyunk! Ne kezdjünk nyomozásba, de legyünk jó megfigyelők! Nehéz nem csinálni semmit, főleg, ha gyanakszunk, de higgyük el, hogy ez fontos lépés ahhoz, hogy tiszta fejjel tekintsünk a körülményekre!

Fotó forrása: baltimoretherapycenter.com

Ha pedig megtörtént a baj, és beigazolódott a megcsalás, AZONNAL cselekedjünk! Ne adjuk kiskapukat! Akármennyire szeretjük a másik felet, tudnunk kell azt, hogy a tisztelet és a hűség kétoldali dolog és ha egy olyan párkapcsolatba léptetek be, ahol ilyen feltételeket szabtatok ki egymásnak, akkor a párkapcsolat megszakítója mindig is az lesz, aki a megcsaló fél! Tehát nincs ilyen esetben olyan, hogy “ezek után ő döntött úgy, hogy vége”, hiszen ha megcsalt, ő “mondta ki végülis a végszót”.

Persze mindenki egyéni döntése a megbocsátás. Azonban fontos tudnunk, hogy ha egyszer megtette és “elengedjük” neki, akkor mindig ott lesz a kérdőjel, a gyanakvás és sajnos arra is a lehetőség, hogy megismétli tettét! Vannak emberek sajnos, akik egyszerűen ilyen típusúak és azoktól azonnal meg kell szabadulni!

De nem szabad csüggednünk és nem szabad feladnunk a keresést! Hiszen ha sikerül lezárnunk egy ilyen ördögi körforgást (amiről a cikk elején beszéltünk), akkor lehet, hogy soha többé nem kell ilyennel szembenéznünk!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta