Semmi sem elég jó – KIES dal- és klippremier

Rovat

Megosztás

Három dalos friss EP-vel jelentkezett a KIES, melyről rögtön klipet is forgattak a Semmi nem elég jó című számhoz. A zenekarral tavaly A Dal műsorban találkozhattunk, legutóbbi nagylemezük pedig épp egy évvel ezelőtt jelent meg.

“Az új EP elég mély mondanivalóval bír, direktebb, mint elődei. Az első klipes dal, a “Semmi nem elég jó” is igyekszik felhívni a figyelmet globális problémákra, de egészében igyekeztünk megtartani a zenekar életigenlő lendületét. Ez az új kislemez kvázi “kiegészítése / folytatása” az előző nagylemezünknek, ami 2020 februárjában jelent meg, ezért is lett “Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék +” a címe. Két pörgős punk-rock dal mellett helyet kapott zárótélként egy akusztikus hangszerelésű szám is.” – mondta Kaldenekker Feri az EP-ről.

A KIES 2015 márciusában alakult több jelenleg is aktív, valamint időközben földbe állt zenekar (Stubborn, The Carrion Crow, Mad dolls, Black Sound) tagjaiból. Ez a csapat fejébe vette, hogy szívükhöz közel álló minőségi, és egyben pofátlan rockzenével fogja letarolni az emberek arcát, melyet egy kislemez formájában Ez még csak a kezdet címen meg is jelentettek 2015 júliusában.

Még ebben az évben turnéra indultak a Fish! társaságában, melyet folytattak 2016 tavaszán is. Másodiknak lettek a Talentométer tehetségkutató pop/rock kategóriájában, valamint megnyerték a Gumizsiráf legjobb klippért járó díját, a Nem a világ vége című számukért.

2016 szeptemberében megjelent első nagylemezük a Kaland az élet, mely igazán jó fogadtatást kapott mind szakmai szempontból, mind a közönség részéről. A lemez megjelenése óta a zenekar folyamatosan koncertezik, turnén voltak a Depresszió vendégeként, valamint jelölve lettek a Fonogram díj ‘Az év felfedezettje’ kategóriájában.

Új, második nagylemezük, a 2017 nevű, 2017 október 9-én látott napvilágot. Mely megtalálható az online zenemegosztókon.

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta