Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Snapchat: Amerikában már a rendőrség figyelmezteti a szülőket az online ragadozókra

Snapchat: Amerikában már a rendőrség figyelmezteti a szülőket az online ragadozókra

Egyre több olyan esetet regisztrálnak, ahol kiskorúakkal próbálnak meg kapcsolatba lépni a Snapchaten keresztül.

A Snapchat új filtere, a “baby filter” az egyik új eszköz az online ragadozók kezében. Az Egyesült Államokban már a rendőrség is figyelmeztette a szülőket, hogy figyeljék gyermekeik közösségi médiumos tevékenységét, miután országszerte egyre több olyan esettel találkoznak, ahol 12-13 éves lányokkal próbáltak meg kapcsolatba lépni a Snapchaten felnőtt férfiak. Az alkalmazáson fiatalabbnak hazudták magukat és szexuális tartalmú üzeneteket küldtek a lányoknak, majd találkozót is megbeszéltek.

A Springfield News beszámolója szerint májusban egy 13 éves lány csak annak köszönhette megmenekülését, hogy édesanyja belenézett a telefonjába. Az anyuka az üzenetváltásokból rögtön észrevette, hogy lánya veszélyben van és értesítette a rendőrséget. A 45 éves online ragadozóval már a rendőrök beszélték le a “randit” a Snapchaten a lány nevében, és amikor a férfi megérkezett, letartóztatták. Ekkor kábelkötegelőt, viagrát, több üveg alkoholt találtak nála. A szülőket ezért arra figyelmeztették, hogy legyenek résen, mert az alkalmazások térhódításával egyre több felület lesz az online ragadozók kezében. Velük szemben pedig az elsődleges védelmet a szülők jelentik.

 

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share