Ezt nézed:  / Hírek / Színes / SOHA ne mondd, hogy soha | Százados Ábel kisfilmjéért díjat kapott!

SOHA ne mondd, hogy soha | Százados Ábel kisfilmjéért díjat kapott!

Százados Ábel Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért kapott díjat Cannes-ban! A Középsuli elsők között hozta nyilvánosságra a Magyar Telefonfilmes Fesztivál nyerteseinek névsorát, ahol Ábel neve is szerepelt, ekkor még a sikerül küszöbén. 

A mindössze 13 éves pécsi fiú (a képen jobb oldalt) mobiltelefonnal készült filmjének főszereplője a a saját öccse (a képen jobb oldalt Ábel előtt áll), akivel eredeti terve az volt, hogy lassításban felveszi, amint leugrik egy párkányról…. Ábel mostani sikerének köszönhető, hogy öccse aznap szomorúan érkezett a forgatásra, így a kisfilm témáját végül egy, az ugrást kiváltó ok, az öngyilkosság adta.

Százados Ábel Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért ma megkapta a Most Promising Young Filmmaker azaz a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjat. Az elismerést a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az American Pavilion-ban – adta hírül Facebook-oldalán Ábel édesanyja, Százados Éva.

A kisfilm, amiért Ábel elnyerte a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját!

 

Fotók: Facebook

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share