“Soha nem leszel híres” – Női sztárok, akiknek mégis sikerült

Rovat

Megosztás

Gyakran mondják, hogy a sikerhez vezető út rögös, a sztárokat elnézve viszont sokszor elfelejtjük ezt a mondást és hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a csillogó karrier csak úgy szeretett celebjeink ölébe hullt. Pedig az igazi hírességek keményen megdolgoztak az elismerésért és bizony a hollywoodi sztárok közt is akad olyan, akinek nem jósoltak nagy jövőt.

Most mutatunk három olyan női sztárt, akikről sosem gondoltad volna, hogy karrierjük elején mindenki csak lesajnálta őket.

Shakira

Ki gondolná, hogy a gyönyörű kolumbiai énekesnőt annak idején eltanácsolták a középiskolai énekkórusból? Pedig Shakira hangjára nem csupán énektanára, de kortársai sem voltak kíváncsiak: osztálytársai azzal gúnyolták, hogy olyan hangja van, mint egy kecskének … Ahhoz képest mára az egyik legsikeresebb előadó, aki számtalan MTV Music Awards elismerés és Latin Grammy-díj tulajdonosa, valamint a zenei élet Oscar-díjának tartott Grammy-díjból is kettőt magáénak tudhat. De a hihetetlen csípőmozgású sztárt nem csak a szakma tartja nagyra: a 2010-es foci vb alkalmára írt Waka waka című dala minden idők legsikeresebb futball himnusza lett és ő a harmadik olyan sztár, akinek egy-egy youtube videója több mint egy milliárd megtekintést hoz. A „kecskehangú” énekesnőnek egyébként 2011 óta csillaga is van a Hollywoodi Hírességek sétányán. Ezekre a sikerekre vajon mit mondana az énektanára?

Kate Winslet

Hihetetlen, de karrierje elején az angol színésznőt több alkalommal is kikosarazták, amikor színpadra szeretett volna állni! Legtöbbször nem is a tehetségét kérdőjelezték meg, sokkal inkább a külsejét érték hátrányos megjegyzések. A legdurvább sértést például tizennégyéves korában a dráma- és színházismeret tanárától kapta, aki azt mondta neki, hogy tökéletes lesz a kövér, átlagos lányok szerepeire. Katet persze bántották az ehhez hasonló megjegyzések, mégsem adta fel. Az élet pedig őt igazolta: 2 BAFTA-díj, 3 Golden Globe-díj és egy Oscar-díj nyerteseként Kate olyan filmekben alkotott maradandót, mint a Titanic, az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy A felolvasó. Kíváncsiak lennénk, hogy a tanára vajon büszke-e rá?

Lady Gaga

Elképesztő, hogy napjaink legsikeresebb előadóművészét “feltűnési viszketegségben szenvedő ribancnak” nevezték az egyetemen. Pedig az olasz származású amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő komoly ellenszélben vágott neki a karrierjének. Gaga még Stefani Germanottaként járt a New Yorki egyetemre, ahol tanulmányai mellett esténként klubokban énekelgetett. A szárnyait próbálgató énekesnőnek csakhamar irigyei és ellenségei is akadtak, akik egy zárt Facebook csoportot hoztak létre: “Stefani Germanotta, soha nem leszel híres” névvel, ahol Gaga cikizése és gúnyolása folyt. A művész csakhamar rácáfolt kritikusaira és két Golden Globe-díj, valamint kilenc Grammy-díj büszke tulajdonosaként idén magához ölelhette első Oscar szobrocskáját is. Nem mellesleg Lady Gaga az első nő a történelemben, aki egyazon évben nyerte el az Oscart, a Golden Globe-ot, a BAFTA-díjat és a Grammyt. Vajon az egykori csoporttagok közül hánynak figyel a lejátszási listáján a Poker Face vagy a Shallow című dalok?

A három művésznő közül szerencsére egyik sem hallgatott a romboló kritikákra és milyen jól tették!

Hiszen a saját álmainkért és sikereinkért csakis mi magunk vagyunk a felelősek, így te se higgy az olyanoknak, akik csak kigúnyolják a vágyaidat. Kerüld a lehúzó kritikusokat és vedd körbe magad olyan emberekkel, akik motiválnak téged!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,167RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta