Sokdecibeles élvezet – Hangos-e a jó szex?

Rovat

Megosztás

A kamaszkor sok és sokféle új kihívással szembesít, melyek közül kiemelkedik a saját hangunk felismerésének és kihangosításának vágya. Átvitt értelemben ez annyit tesz, hogy szeretnénk megismerni és megmutatni magunkat. Noha így általánosságban sem lehetne erről eleget beszélni, most mégis a saját hang egy konkrétabb, de hasonlóan fontos megközelítésével foglalkozunk. Hangos-e a jó szex?

Biztosan megfordult már a te fejedben is, vajon hány oktávot kell kinyögnie, kisikítania annak, aki jó szerető szeretne lenni? A megfelelő válasz begyűjtése ugyanakkor nem egyszerű, melyre jó példa lehet, hogy a Google-kereső ‘hangos szex’ témában kínált tartalmai szinte száz százalékban pornográf anyagokat rejtenek. Erre támaszkodva könnyen gondolhatnád, a jó szex csakis hangos lehet!

De hogy is van ez valójában?

Fontos tudnod, hogy a szex közbeni kommunikáció kulcsfontosságú, melynek egyik lehetséges formája az érintésen, a pillantáson, a konkrét szavakon túl, a nyögés és annak egyéb változatai. Ahhoz, hogy a felek valóban megértsék egymás igényeit, igen lényeges, hogy a kommunikáció összes megnyilvánulásában őszinte legyen.

A jó szex valódi dinamikáját ugyanis az élvezet, és annak mentén keletkező testi jelek és válaszreakciók képezik.

Így tehát, ha pusztán arra ügyelsz, hogy lekövesd a múltkor látott pornósztár hangeffektjeit, igencsak mellé lőhetsz.

Ha valóban sikerül egymásra és magadra is ráhangolódnod, lehet az együttlét csendes és meghitt, szenvedélyes és őrjöngő, vagy ennek bármilyen neked tetsző árnyalata, kombinációja. Vagyis nem a hang magassága vagy épp ereje lesz a döntő, hanem az együttlét őszinteségéből fakadó gyönyör, az egymásra hangolódás keltette kölcsönös élvezet.

Fontos kihangsúlyoznunk még, hogy a szexualitásunk kibontakoztatása hosszabb folyamat.

Ahogyan írni vagy olvasni tanulsz, úgy szexuális igényeid és képességeid megélése is tanulás eredménye, melyhez elengedhetetlen önmagad megfigyelése, és aktuálisan jelentkező érzeteid hiteles és egyenes lekommunikálása a partnered felé. Esetlegesen felmerülő gátlásaidat sem kell szégyellned, ugyanis a bizalom és önbizalom kiépüléséhez szintén idő szükséges. Ez a hangokra is igaz, így saját, vágy közben gerjedő hangod kieresztéséhez is elkélhet némi bátorság, gyakorlás.

Legyél hát türelmes és elfogadó a partnereddel és magaddal egyaránt.

Összefoglalóan tehát azt lehetne mondani, hogy saját hangjainkat illetően ebben az esetben is igaz, hogy sokan vagyunk sokfélék, és ez épp ettől különleges. Ha pedig mindenképp szeretnénk egy hangra figyelni, legyen az a sajátunk, a belső hangunk.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta