Ezt nézed:  / Zsebpénz / Spórolj telefonos applikációkkal! 1.rész

Spórolj telefonos applikációkkal! 1.rész

Az okostelefonod sok segítséget tud nyújtani abban, hogy ne fogyj ki idő előtt a zsebpénzedből, és ne legyen hajmeresztően magas a telefonszámlád sem. Sorozatunk első két részében néhány olyan applikációt ismerhetsz meg, amelyek segítenek tisztán átlátni a bevételeidet és a kiadásaidat. A harmadik felvonásban pedig azokat az alkalmazásokat mutatjuk be neked, amelyek telepítését követően jóval kevesebbet kell majd telefonálásra költened.

A spórolás szó hallatára legtöbbünknek nem vidám dolgok jutnak az eszébe. Szigorú önmegtartóztatás, lemondás. De ha jobban belegondolsz, ha tudatosan költöd a pénzedet, nehezebben kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy éppen arra nem jut már a költésgvetésedből, amit igazán szeretnél. Akár a karácsonyt követő leárazásokon vennél egy igazán csinos új felsőt magadnak, akár a barátokkal ülnétek be valahova, elég kellemetlen tud lenni, ha ezekről azért kell lemondanod, mert nem gondolkoztál kellőképpen előre.

lányok_vásárlás

Lássunk tehát három pénzárcabarát applikációt! Természetesen az ingyenes alkalmazások közül válogattunk.

Wally (iOS, ingyenes)

A nagyon letisztult, szép vizuális megjelenésű applikációban tematikusan vezetheted a kiadásaidat és a bevételeidet, így mindig láthatod, hogy mekkora összeget használhatsz fel az adott hónapban.

Money Lover (Android, iOS ingyenes)

Követheted, hogy mennyit költesz el az előre beállított keretedből. Hangi és képi jelzésekkel is figyelmeztet az applikáció, ha esetleg van valami törleszteni való adósságod, ezen kívül rendszeresen emlékeztet  arra is, hogy ne feledd el bejegyezni a kiadásaidat. Grafikonok is segítenek könnyebben áttekinteni a pénzügyeidet.

Money Manager (Android, iOS ingyenes)

Ez az alkalmazás neked való, ha nagyrészt bankkártyát használsz. A bevételeidet és a kiadásaidat itt nem csupán te adhatod meg, hanem ha engedélyezed, az applikáció követi a bankkártyaforgalmadat, így egészen pontos képet kaphatsz pénzforgalmadról. Ezen kívül a többi hasonló applikációhoz hasonlóan itt is áttekinteted grafikonokon a megadott időszak pénzügyi mozgásait.

Best Budget (iOS, Android, ingyenes)

Az applikáció lehetőséget ad arra, hogy kézben tartsd, mekkora összegből gazdálkodhatsz, és ebből mennyit költesz. Kiválaszthatod, hogy milyen pénznemben szeretnél takarékoskodni. Grafikonokon is követheted a pénzügyi helyzetedet, ezen kívül ha fizetési határidőket is beállítottál, az applikáció hangjelzéssel is figyelmeztet, hogy itt az idő cselekedni.

Piggy Bank (Android, ingyenes)

A Piggy Bank egy virtuális malacpersely. Kitűzhetsz egy célt magad elé, és vezetheted, hogy egy megadott időn belül mennyi pénzt gyűjtöttél össze annak elérése érdekében, és mennyi hiányzik még álmaid megvalósulásához.

Mennyire bánsz tudatosan a pénzeddel?
Szeretsz költekezni?

Képek: ( www.action.vn, www.uzletahalon.hu)

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share