Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Stop bullying: egy ausztrál iskola megtalálta a megoldást az iskolai bántalmazásra

Stop bullying: egy ausztrál iskola megtalálta a megoldást az iskolai bántalmazásra

A recept rendkívül egyszerű, korábban mégsem jutott eszébe senkinek.

Egy melbourn-i középiskolában – hasonlóan a világ többi pontjához – egyre szembetűnőbb lett, hogy a diákok közül többeket érint a bullying, azaz az iskolai szekálás. A tanárok egy speciális helyzettel álltak szemben, mivel a gyerekek egy része menekültként érkezett az országba, Chin államból, Mianmarból. Leginkább őket érintette a csúfolódás, a többiek ugyanis kiközösítették őket.

A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor szemmel láthatóan két részre szakadt az iskolai közösség: ausztrálokra és chinekre. A bántalmazások online is folytatódtak, sőt, egyszer egy verekedés is kitört az iskolában a menekült gyerekek és az ausztrálok között.

Sürgős megoldás kellett tehát. A tanárok létrehoztak egy programot, melyben elkezdték egymás kultúráját megismertetni a diákokkal. Az ausztrálok, akik korábban szinte semmit nem tudtak menekült társaikról, a programnak köszönhetően megtudták, honnan jöttek és milyen nehézségeken kellett keresztül menniük mióta elhagyták otthonaikat. A menekült gyerekek pedig csodálkozva tapasztalták, hogy a többieknek is meg kell küzdeniük az akadályokkal, és nekik sem gondtalan az életük.

A Yarra Hills Secondary College így egy sokkal elfogadóbb iskola lett, ahol már nem bántják egymást a különbözőségük miatt a diákok, hanem megértéssel állnak a másikhoz, attól függetlenül, hogy honnan jött, milyen nyelvet beszél, vagy hogy milyen a bőrszíne. Rájöttek ugyanis, hogy ha összefognak, sokkal erősebbek.

Fotók: Facebook – Yarra Hills Secondary College

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share