Stranger Things – egy hátborzongatóan izgalmas sorozat

Rovat

Megosztás

Ha elolvadtál E.T. klasszikus történetétől, de a Rémálom az Elm utcában is a kedvenceid közé tartozik, szeretni fog a Netflix sorozatát, amely kitűnő stílusérzékkel nyúl a hetvenes-nyolcvanas évek klasszikusaihoz, és hozza létre a jól ismert motívumok, vizuális világ felhasználásával saját hátborzongatóan izgalmas univerzumát. Ráadásképpen megtudhatod, milyen kellékei voltak a tinik életének az internet korszakát megelőzően, amikor a vonalas telefon volt az összekötő kapocs a jóbarátok között, és a közös játékot a társasozás jelentette.

A történet középpontjában  korai tizenéves korukban járó szereplők állnak, akik egy átlagos amerikai kisvárosban élnek, Indiana államban, 1983-ban, és akiknek átlagosan érdekes vagy unalmas életében egyszer csak megjelenik valami megfoghatatlan, nyugtalanító és természetfeletti . A bonyodalmak azzal kezdődnek, hogy egy esti társasjátékparti után az egyik srác nem ér haza. Az aggódó anya, a kiégett zsaru és a barátok is  a keresésére indulnak. Ám először csupán egy rémült lányt találnak az erdőben, aki noha beszélni nem igazán szeret, egyéb képességei kiválóak, talán egy kissé túlságosan is…

A Duffer testvérek nyolc részes sorozatát az amerikai online tartalomszolgáltató, a Netflix sugározza. A filmben Steven Spielberg, John Carpenter képi világa, és a Stephen King regények hangulata is megjelenik. Az említetteken kívül hihetetlenül sok idézet van a sorozatban más, főként nyolcvanas évek-beli filmekből is, és a korszak tárgyi környezete is szinte mániákus precizitással van bemutatva.

A Netflixen angolul tudod megnézni a sorozatot, angolul feliratozva. Nyelvgyakorlásnak kiváló! 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=XWxyRG_tckY

Kép: www.tunefind.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta