Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Stresszűző kutyákat az iskolákba!

Stresszűző kutyákat az iskolákba!

Egy híres angliai egyetem kancellárja lelkesen kampányol azért, hogy a négylábúaknak is legyen joguk az iskolákba járni.

Minden iskolának szüksége lenne egy kutyára, vagy más háziállatra az osztálytermekben, hogy azok jelenlétükkel csökkentsék a stresszt. Ezzel az állítással nehéz lenne vitatkozni, főleg úgy, hogy az ötletgazda nem más, mint a Buckhingham Egyetem alkancellárja, Sir Anthony Seldon.

A fiatalokat egyre több stressz éri, nem csak tanulmányaik miatt, hanem a közösségi médiumokon keresztül is. A tinédzsereket a tökéletességet sugárzó fotók szorongással töltik el, ami könnyen vezet étkezési zavarokhoz és önbántalmazáshoz. Az angliai középiskolákban és egyetemeken sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a mentális egészségre Sir Anthony szerint, amiben a négylábúaknak kulcsszerepe lehetne.

“Egy kutyát az ország minden egyes iskolájába. Ez a leggyorsabb és legnagyobb lépés, amit a diákjaink mentális egészségéért és az iskoláink biztonságáért tehetnénk” – mondta az alkancellár egy koncerencián.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share