A suli, ahol többen kétszer ballagnak. Az Ybl Miklós Szakképző Iskola ballagásán jártunk

Rovat

Megosztás

Az Ybl Miklós építőipari iskolában nem mindenki érettségizik, aki ballag. Az iskolában szakképzés is folyik, ezért sokan a szakmai vizsgára készülnek mostanában, nem az érettségire. Vannak olyan tanulók is, akik a három éves szakképzést követően két év alatt szereznek érettségit. Az idei ballagáson az érettségire és a szakmai vizsgára készülő osztályok is részt vettek, sőt olyanok is akadtak a csapatban, akik már kétszer ballagtak: egyszer  végzős szakképzősként, egyszer pedig érettségizőként.

Megkérdeztünk néhány diákot és rokont, hogyan ünneplik a ballagást, melyek a legjellemzőbb ajándékok.

Egy nagynéni elmesélte – “Pénzt nem szeretek adni, nálunk ez valahogy nem szokás. Megvendégelem az unokaöcsémet és a családot egy jó vacsorával, és közben adom át neki az ajándékot.”

 

Egy apa elmondta, hogy egy jó vacsorával, otthon ünneplik a ballgást. Mivel az ő fia is kétszer ballag, egyszer szakképzősként, egyszer érettségizőként, a második alkalommal már csak a szűk család van ott a vacsorán. Az első alkalommal a keresztszülők is eljöttek. Pénzt nem kap a ballagó náluk sem. Az apa szerint a gyerek mindent megkap amire szüksége van, még a jogsit is állja neki a család, úgyhogy ilyenkor nem jár külön “pénzjutalom”.

 

Beszélgettünk egy diákkal, aki  éppen érettségire készül, tavaly ballagott szakképzősként. Szeretne továbbtanulni.  A rendészeti és a légiutaskísérői pályán is gondolkozik. Első ballagására 20 csokor virágot, plüssállaltokat kapott és pénz is. Azt mondja, ez nem lehetett nagy összeg, mert nem is emlékszik rá, mire költötte.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta