Szakított velem, mit tegyek?

Rovat

Megosztás

Akármi is volt az oka annak, hogy szakítás lett a kapcsolatotok vége, elég sok dolog van, amit utána tehetsz, hogy ne borulj be teljesen, és ne élje fel minden energiádat a szakítás utáni kínlódás. Ezekkel a tippekkel könnyebben fogod tudni elviselni, ha ebbe a nem túl rózsás helyzetbe kerülnél. 

1. Tarts távolságot!

És ez nem csak a fizikai távolságra vonatkozik. Ha a “maradjunk barátok” szituba egyeztek bele, akkor se beszéljetek, egy jó ideig tuti ne. Csak semmi telefonálás, semmi közösségi hálón kémkedés a másik után, és semmi közös barátokkal együtt bulizni menés. De komolyan. Amennyire is akarnád tudni, hogy mi van vele, ne kutakodj. Nem fogod jobban érezni magad tőle.

2. Rendezd át a környezetedet!

Főleg, ha egy hosszú kapcsolatodnak lett vége és bárhova is nézel, ő jut eszedbe, sokat segíthet, ha kicsit átrendezed a dolgokat. Húzd az ágyadat más helyre, rakj ki új posztereket, mintha kicsit új helyre költöznél.

3. Fogadd el, hogy néha rosszul érzed magad.

Ne próbáld elnyomni az érzéseidet, teljesen normális, ha nem érzed hiper boldognak magad a szakítás után. Engedd meg magadnak, hogy sírj, hogy nosztalgiázz néha, de próbáld utána azt vizualizálni, hogy oké, itt van a régi kapcsolatom, elmúlt, vége, megsírattam, most berakom egy dobozba az összes emléket és felviszem a padlásra, és nem foglalkozom vele.

4. Mozdulj ki a barátaiddal!

Ne ücsörögj otthon, gyászolva a régi időket, menj és találkozz a barátaiddal! Beszélj nekik a szakításról, és mindenről, ami a fáj. Nekik is megértőnek kell lenniük, úgy, ahogy neked, is, hogy a találkozásaitok során nem végig a panaszkodásaidat akarják hallgatni. Beszéld ki magadból, és utána próbáld jól érezni magad a barátaiddal, akik biztos, hogy megpróbálják majd elvonni a figyelmedet az egész szakításról.

5. Írd ki magadból!

Lehet elsőre úgy tűnhet, ez nem a te világod, de hidd el, ha a kusza gondolataidat papírra, vagy gépen lepötyögöd, sokat javulhat a kedved. Tisztábban fogsz látni, és könnyebben feldolgozod az eseményeket. Őszintén írd le, mi bánt, miért érzed magad úgy, ahogy. Ne félj, senki sem fogja elolvasni és ha kiírtad magadból, rögtön ki is törölhetsz mindent. Nem kell itt senkinek megfelelned, csak légy őszinte önmagadhoz. Ez a módszer nem csak szakítás után, de máskor, ha valami frusztrál jól jöhet, ezért nyugodtan írd ki magadból a rossz dolgokat.

Fotó: thecollegecrush.com
Fotó: thecollegecrush.com

Szomorú szakítás
Veled már szakítottak valaha?

Borítókép: womensera.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,207RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta