Szégyen megbukni év végén?

Rovat

Megosztás

Túltenni magad egy bukáson az élet bármely területén sosem könnyű feladat, de határozottan nem a világ vége. A középiskolai bukásnak akár évismétlés is lehet a vége, és amikor erre ráeszmél az ember, azt gyakran sokként éli meg. De sosem késő tenni ellene, ha hasonló helyzetben vagy, akkor itt az idő felkötni a gatyót! 

Oké, megbuktam. Meg-buk-tam. Na, ezt hogy mondom el otthon? Ez a legnehezebb része, főleg, ha annyira szégyelled magad, hogy legszívesebben még magad elől is eltitkolnád a hírt. Sokszor kívántam már én is, bár a saját fejemből is ki tudnék törölni bizonyos dolgokat, de sajnos a sors nem ilyennek teremtett minket. Bizony dolgoznunk kell azon, hogy feldolgozzuk az elszenvedett bukásokat. De mégis hogyan?

huff

Vállald fel!

Megbuktál? Hát, igen, ez van, ezen már nem lehet változtatni. A jelenlegi helyzetet kell kimaxolni. Ne próbáld titkolni a fejleményeket. Egyrészt mert úgyis kiderülnek a titkok és a hazugságok, és addig is izgulhatsz, hogy ez vajon, mikor következik be. A lelkednek is jót tesz, ha letéped a sebtapaszt, és hamar elmondod otthon, első körben. Utána ráérsz nyalogatni a sebeidet, ráadásul ebben társaságod is lesz. Ne flegmázz, ne vonogasd a vállad, ne hangold magad ellen a szüleidet. Kelleni fog a támogatásuk, hidd el.

Döntsd el, akarsz-e rajta változtatni!

Két lehetőséged van: elfogadod, hogy évet ismételsz, beletörődsz és nekiállsz nyaralni, vagy pedig felszívod magad, és felkészülsz az augusztusi pótvizsgára. Ha eddig nem tanultál, akkor nem lesz könnyű menet, de nem kell feltétlen egyedül bújnod a könyveket. Ha úgy érzed, szükséged van professzionális segítségre, akkor fogadj fel magad mellé magántanárt, de lehet, hogy a középsulis tanárod is szívesen felkészít. Ugyanígy lehetőség egy osztálytársadat megkérni, hogy segítsen a tanulásban.

Ha az elhatározás megvan, onnantól már csak tartanod kell magad hozzá, de meglátod megéri az erőfeszítést.

Szégyen megbukni év végén?
Nálatok sokan buknak meg az osztályban?

Képek: huffingtonpost.co.uk, youtube.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta