Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Székelyudvarhelyre érkezik az Öröm a zene tehetségkutató

Székelyudvarhelyre érkezik az Öröm a zene tehetségkutató

Az NKA Hangfoglaló Program által, meghívásos pályázat révén támogatott HANOSZ országos tehetségbörzéje az Öröm a zene sorozat november 25-én Székelyudvarhelyre érkezik. Az erdélyi válogatón 8 együttes bizonyíthat a Siculus Ifjúsági Házban tartandó rendezvényen: a Strangers, a Betszy, a Koszika & The Hotshots, az Ego Sum, a badClinton, a White Betty, a Szuverén Krú és a METALON.

A produkciókat a szakmai zsűri értékeli majd, amelybe az NKA Hangfoglaló Program két tagot delegál: Dobos Csaba, zenei menedzsert és Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company). A tét nem csak a regionális döntő első helyéért járó díj, illetve a kiemelkedő zenei tehetségért járó Újfalusi Gábor-díj, hanem 2018-as Budapest Music Expon rendezendő országos döntőbe való bejutás. A 25 tehetségkutató legjobbjai jövő ősszel a HANOSZ 1 millió forintos hangszer- és hangtechnikai eszköz vásárlási utalványáért, illetve az NKA Hangfoglaló Program 2 millió forintos támogatásáért is versenyeznek majd.

A határokon is túlnyúló magyar könnyűzenei tehetségválogató és gondozó program a hangszeres élő zene és zenélés népszerűsítését és támogatását tűzte ki célul. Az előadók saját szerzeményeket adnak elő, élőzenei kísérettel. A november végi etap részletes programleírása ITT található, a regisztráció IDE kattintva végezhető el.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.