Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Szelfi illemkódex – Ezeket érdemes betartani!

Szelfi illemkódex – Ezeket érdemes betartani!

Azt hitted eddig, hogy szelfizni mindenütt lehet? Ki kell, hogy ábrándítsunk: NEM. Összeszedtünk néhány szabályt, melyeket nem árt, ha észben tartasz, amikor egy képet készítesz magadról.

1. Ha nem csak te vagy a képen, kérdezd meg a többieket, hogy ők akarnak-e a képeden szerepelni!?

Bármilyen meglepő is, de vannak emberek, akik nem szeretnék, ha az arcuk kikerülne az internetre. Talán, mert nincs rajtuk smink, vagy túl sok van, vagy fedett ügynökök, vagy a barátjuk úgy tudja, hogy aznap éppen suliban vannak vagy dolgoznak. Bár az is lehet, hogy csak veled nem akarnak egy képen mutatkozni.

2. Szelfizés előtt mindig nézz hátra!

Ez nem csak azért fontos, hogy megtudd, elég szép-e a naplemente. Bármikor lehet ott valami olyan, amit egyáltalán nem szeretnél, hogy a ott legyen. Persze az is előfordulhat, hogy azok nem szeretnének a te képeden lenni, azok a háttered színesítik állnak. Mondjuk egy romantikus szelfi a háttérben egy csapat részeg, félmeztelen csávóval?

3. Rendőrség, katonaság közelében soha!

Nem biztos, hogy egyből kattan a bilincs két csinos kis csuklódon, de esély azért van rá. Még az sem vicces, ha csak szimplán bevisznek, és órákon keresztül böngészik a képgalériádat, hogy megmondják, mit törölj ki és mi maradhat. Sok országban ugyanis törvényileg tilos minden katonai – rendőri objektumot fényképezni.

4. Részeg emberrel soha!

Az embernek bizonyos töltés után kedve van szelfizni. Ezt a vágyat jobb visszafogni, különösen akkor, ha nem vagy egyedül. Vagy legalább is ne töltsük fel a mámoros buliban kattintott képeket. Nem csak azért, mert tényleg nem szép dolog másokat kellemetlen helyzetbe hozni, hogy “Né má hogy néztél ki szombat este?”, de lehetnek ennek komolyabb következményei is. Az ember bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy pl. egy leendő munkaadó nézi meg a Facebook profilját, és olyankor a nagyon kínos képek nem sok jóval kecsegtetnek…

5. Kerüld a szakadék szélét!

Igen, marha jól mutat egy kép, amin mögötted tátong a mélység. De – sajnos nem vicc – több eset is volt már, amíg addig-addig keresték a legjobb pozíciót, míg aztán végül lezuhantak. Madeirán pl. egy házaspár saját gyermekei szeme láttára halt szörnyet. Ha nagyon merész képet akarsz, inkább tanuld meg használni a Photoshopot!

6. Vezetés közben soha!

Még beszélni is nehéz telefonon vezetés közben. Miért gondolják az emberek, hogy szelfizni könnyebb? Ráadásul te magad adod a rendőrség kezébe a bizonyítékot, hogy vezetés közben, törvényt szegve telefont használtál.

7. Moziban, háttal a vászonnak tilos!

Már amúgy is késnek a premierek hazánkban, mert Magyarországról érkezett a legtöbb feltöltés a torrent oldalakra. Emiatt különösen figyelik a magyar mozikat, hogy lehetőleg ne kerüljenek ki felvételek a termekből. Megér egy szelfi egy csomó huzavonát, hogy a háttérből egy hollywoodi színész nézzen vissza? 🙂

8. Halottakkal soha!

Sokan, akik vadásznak, azt hiszik, nagyon jó móka, sőt dicsőség feldobni a netre az elejtett vaddal egy szelfit. Ez barátok közt is kegyeletsértésnek számít. Hát miért kellene annak a halott állatnak mindenki képernyőjéről semmibe meredő tekintettel visszanézni? Azt hinnénk, itt nem kell megemlítenünk, hogy elhunyt rokonainkkal se szelfizzünk! Sajnos de! Több fiatal szelfizett már elhunyt nagyszüleivel, de egy-két ápolónő is jó mókának tartja ezt a meghökkentő cselekedetet.

9. El a nemi szervekkel!

Az utóbbi időben nagy divat lett a szex szelfi is, de mi továbbra is annak vagyunk a hívei, hogy aminek a szelfin kívül a helye, az maradjon is szelfin kívül. Akár szexuális bűncselekménnyel is vádolhatnak, ha megmutatod férfiasságod vagy nőiességed biológiai bizonyítékát a nagyközönségnek.

10. Kórházban sem illendő!

Mivel a brit tudósok még nem bizonyították be, hogy a szelfinek gyógyító ereje van, továbbra sem illik a kórházban kattintgatni, ahol beteg emberek lehetnek a háttérben. Van nekik elég bajuk azon kívül is, hogy izguljanak, vajon befigyelnek-e hátulról vagy sem?

Szelfi illemkódex
Te betartasz bizonyos szabályokat?
Foto: wipingbuttsandtakingnames.com,

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share