Szellemjárás a világ körül – 3. rész

Rovat

Megosztás

Cikkünk első részében Európa rémségeit vettük górcső alá, majd a másodikban az USA legijesztőbb, horrorfilmbe illő történelmű helyei következtek. Az utolsó részben Ázsia a néphit szerint dühös-bosszúálló lelkek járta vidékei közül mutatunk be egy párat.

Lássuk hát az izgalmas-érdekes kínálatot!

Annak dacára, hogy Kínában több, máshol sikert arató film bemutatását megtiltották azok paranormális elemei miatt, természetesen a jókora országban nincs hiány szellemekből. A Pekingben található Buma Inn igen kétes hírnévnek örvend: ha hinni lehet a beszámolóknak, a megtébolyodott főszakács nélkül megmérgezte az egyik vendéget, majd magával is végzett. Ám érdekes módon nem a gyilkos séf tért vissza: egyes beszámolók alapján áldozata riogatja a vendégeket.

TheHive.Asia

Egy régi temetőre építkezni nem csak, hogy némiképp visszás húzás, de a babonások egyenesen úgy vélik, hogy a bátor-botor vállalkozó nem kerülheti el a holtak haragját. A Suvarnabhumi repülőtér esetében sincs ez másképp. Bár a kapuit 2006-ban megnyitó létesítményben kilencvenkilenc szerzetes kilenc héten át végezte a szelleműző rituálékat, és több szentélyt is felállítottak, ez nem sokat ért. Hiszen többen esküsznek rá, hogy összefutottak a Ming nagyapóként ismert jelenéssel.

Duke Language School

A természetfeletti jelenségek rajongói Japánban járva a híres-hírhedt „öngyilkosok erdejét”, azaz Aokigaharát kereshetik fel. A borzongatóan szép táj neve nem véletlenül fonódott össze a halálesetekkel. Eleinte a fölöslegessé, vagy egyenesen teherré vált öregeket vitték ki ide a helyiek, hogy azok minél gyorsabban éhen, vagy szomjan vesszenek. Az utóbbi pár évtizedben azonban jelentős részben Macumoto Szeicsó egy tragikusan végződő romantikus regényének hatására többen is azért jöttek ide, hogy önkezükkel vessenek véget az életüknek. A számok sokkolóak: 2004-ben 108-an menekültek itt gondjaik elől a halálba, míg 2010-ben ötvennégyen tettek így. Nem csoda, hogy, ha hinni lehet a legendáknak, a nyitott szemmel járók könnyedén belefuthatnak egy kárhozott lélekbe.

Japan Travel

Záróakkordként, listánk aligha lenne teljes a beszédes nevű, Malajziában található Bukit Hantu, azaz a Szellemdomb nélkül. A környélbeli lakosok mindig is arról suttogtak, hogy megmagyarázhatatlan dolgok történnek arrafelé, ám a legborzalmasabb rémtettekért nem kísértetek feleltek. Ezek a kegyetlen japán tiszt, a második világháború során megannyi hadifoglyot megkínzó vagy kivégző Tadashi Suzuki nevéhez fűződnek. De megjegyzendő, hogy sokak szerint a „helyi” fantomok mellett az ártatlanul lefejezett-felakasztott katonák nyugalomra sosem lelő árnyai is itt bolyongnak.

Juragan Cipir

Ezzel sorozatunk végére értünk. Reméljük, adtunk pár hasznos tippet egy hideglelős vakációhoz.

G.K.

Kép: CNN.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta