Szent Patrik Fesztivál a budapesti Vörösmarty gimiben

Rovat

Megosztás

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban idén is megrendezték a Szent Patrik Fesztivált, ahol az ország minden tájáról érkezett középiskolások angol nyelven adtak elő jeleneteket, szavaltak, énekeltek.

A Szent Patrik Fesztivált az angol nyelvtanulás támogatásának céljából rendezték meg először hat évvel ezelőtt a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. A versenyen évről évre öt kategóriában mérettetik meg magukat az ország középiskolásai. A vállalkozó szelleműek szavalhatnak, jeleneteket adhatnak elő, zenélhetnek. A modern nóták mellett külön kategóriában versenyezhetnek azok, akik ír népdalt szeretnének énekelni.

Vid Zsuzsanna angoltanár, a fesztivál egyik szervezője elmesélte, a verseny létrehozását a televízióban is látható népszerű tehetségkutatók inspirálták.  Szintén mintát jelentett az a miskolci énekverseny, ahol a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai is képviseltették magukat. „A mi iskolánkban is volt már hasonló rendezvény, a Mardi Gras-fesztiválon a diákok francia nyelvű versekkel, jelenetekkel, dalokkal szerepelhettek.” – mondta a tanárnő.

A fesztiválon általában tíz-húsz iskola tanulói vesznek részt, idén 11-12 intézményből, köztük győri, miskolci, dabasi, székesfehérvári iskolákból érkeztek fellépők. Egyes iskolák nagy áldozatokat hoztak a siker érdekében: a miskolci csapat a tanárnőjükkel együtt egy pesti iskola tornatermében, hálózsákokba burkolózva töltötte az éjszakát, hogy időben léphessenek színpadra.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan szerepeltek a versenyzők, nézzétek meg videónkat!

https://www.youtube.com/watch?v=ME_ciH_Dq70

 

Bogár Petra 18 éves, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában 11. osztályos. Iskolájuk visszatérő vendég a Szent Patrik-napi versenyen, ő maga tavaly szerepelt először a megmérettetésen. Idén is három évfolyam diákjai mutatták meg magukat iskolájukból. A tánc- és drámatagozatot is működtető Nemes Nagy Ágnes sulira jellemző, hogy támogatják a tehetséges diákokat.

 

Petra

 

Mióta énekelsz? Mik a terveid ez énekléssel?

10 éve énekelek, általános iskolában kezdtem bele a dologba. A zene mellett mérnöknek is szeretnék tanulni. Szeretnék egy biztos megélhetési forrást biztosítani magamnak, ha az éneklésben nem lennék olyan sikeres a jövőben.

A szerepléshez hogy állsz, izgulós vagy?

Nagyon ideges vagyok a szereplések előtt, remeg a lábam. Néha még fellépés közben is remeg. Úgy próbálom meg leküzdeni a dolgot, hogy az emberek szemébe nézek, és keresem azokat, akiken látom, hogy tetszik nekik az előadásom.  🙂

 

Linda

 

A 15 éves Kató Linda az Óbudai Gimnáziumból érkezett, és volt olyan bátor, hogy egy saját szerzeménnyel állt ki a közönség elé. A So Smile című dalnak mind a szövegét, mind a gitárkíséretét Linda írta, aki nyolc éve tanul klasszikus gitárt, és az élet boldog pillanatait találja inspirálónak. „Mindig úgy írok dalt, hogy csak úgy játszom a gitáromon, és ha megtetszik egy dallam, akkor ahhoz írok egy szöveget, persze olyat, ami illik az akkori hangulatomhoz, gondolataimhoz. ” Linda néha bizony izgul a fellépések előtt, de a színpadon minden esetben megnyugszik. A Vörösmarty-ban sem volt ez másképp, Linda bátran helyt állt a versenyen, amit nagyon színvonalasnak tartott és igazán jól érezte magát a Szent Patrik fesztiválon.

 

Enikő

 

A 18 éves Almási Enikő szeptember óta készült a megmérettetésre zenésztársával. Hiába vannak szép sikerei, Enikő nem tervezi, hogy komolyabban foglalkozzon zenével a jövőben. Nyolc éve kezdett el énekelni, részben családja bíztatására. Nekik köszönheti azt is, hogy a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumba jár, dráma tagozatra.

 

borítókép: http://www.happy-valentines-day-images.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,169RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta