Szenvedélyes Petőfivé vált Ember Márk (videó)

Rovat

Megosztás

 

Nagy érdeklődés előzi meg a Petőfi Sándor x Szendrey Julia kapcsolatát színpadra állító, formájában, műfajában és zenei világában is sokat ígérő szabadakarat >>>> című koncertszínházi előadást.

Az októberben, csupán néhány előadásra színpadra kerülődarabhoz megérkezett az első klip, amiből kiderül: Ember Márk lánglelkű Petőfiként milyen szenvedéllyel éli meg a szerelmet. A videó itt látható.

 

Fotó: DRAKULA COLLECTIVE

 

 

Végre ízelítőt kaphatunk az október 21-22-re beharangozott szabadakarat >>>> című előadás világából, egy frissen napvilágot látott klip formájában. „A klip a darab alaphangulatát, Petőfi x Szendrey felfokozott érzelemvilágát, Petőfi szenvedélyes szerelmét adja vissza, Ember Márk rendkívül szuggesztív jelenlétével és előadásában” – meséli Illés Gabriella, a TulipánTündérvezetője, a darab producere. A videó azonban csak egy szeletét mutatja be az amúgy szerteágazó történeti szálakat és zenei műfajokat újszerű módon összefonó előadásnak. A szabadakarat >>>> c. darabban – az alkotók szándéka szerint – a közismert énekesek színpadi jelenléte, a koncertszerű előadásmód kiragadja a sztorit a hagyományos színházi előadások, musicalek konvencióiból. A fizikai színház eszközeinek segítségévelolyan színpadi „szövetet” hoznak létre, amiben ugyan fellelhető az átélhető emberi történet, de a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuáliskultúrájához. A friss klip Furák Péter zeneszerző és Hujber Szabolcs szövegíró Ő már csak az enyém c. dalára készült, rendezte és vágta Drakulaoutoftown, operatőre Sas Márk. Előadó Ember Márk, a további szereplők Staub Viktória és Tóth Mátyás, akik a prózai Szendrey x Petőfi párost alakítják majd október 21-22-én az Erkel Színházban. Az előadás teljes zenei anyaga a hónap végén válik elérhetővé a digitális zenei szolgáltatásokban a produkció stratégiai partnere, a WM Music Distribution terjesztésében.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta