Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Szépségápolási hibák, amiket mind elkövet(t)ünk

Szépségápolási hibák, amiket mind elkövet(t)ünk

Azt már mind megtanultuk, hogy mennyire fontos az arcszínünknek megfelelő alapozó kiválasztása, van azonban néhány olyan, kevésbé ismert szépségápolási hiba, amik megkeseríthetik a napi rutinunkat. Ha elolvasod alábbi tanácsainkat jó eséllyel megkímélheted magad néhány kellemetlen pillanattól!

1. Nem hagysz időt beszívódni a hidratálónak alapozás előtt

A hidratáló krém felvitele után legalább 1-2 percet várj, mielőtt felviszed az alapozót, vagy ha nagyon időszűkében vagy, finoman itasd fel egy zsebkendővel ami még nem szívódott be. Sokan ezt a nem túl bonyolult és időigényes szabályt egyáltalán nem tartják be, ami ahhoz vezethet, hogy sminked kevéssé lesz tartós a nap folyamán, alapozód sokkal kevésbé fed, csillogó lesz tőle az arcod, egyszóval pont az nem működik majd az alapozóval, amiért használni szeretted volna! A fiatal és egészséges bőr gyakran egyébként egyáltalán nem igényel alapozót, sokkal természetesebb hatás érhető el egy BB krémmel, ami egy lépésben hidratál és teszi egyenletessé a bőrt – ha megtalálod a tökéleteset, többé nem vágysz majd alapozóra a mindennapok során, nekem elhiheted!

2. Felöltözés UTÁN parfümözöl

Életem legfontosabb eseményei közül számosat beárnyékol az a tény, hogy utolsó pillanatban kellett outfitet cserélnem, így a napokkal korábban eltervezett szett helyett alig volt pár percem, hogy magamra kapjak valamit. Hogy mi volt a pánik okozója? Az a bizonyos parfümfolt! A parfüm ugyanis sok esetben az anyagot sötétebbé tévő, olajszerű nyomot hagy a ruhán, aminek eltávolításához nem elég egy gyors kézi öblítés. Szerintem Miley-val is ez történt 2013-ban, amikor ebben ment az EMA-ra:

miley-cyrus7-Miley-Cyrus7-53134

Ne feledd: a parfümök úgy lettek megalkotva, hogy a bőrrel érintkezve érjék el a kívánt hatást, a test hője által törnek felszínre az egyes illatrétegek. Ezért például tilos a csuklóra fújd parfümöt szétdörzsölni, hiszen akkor megtörik az illat, ami gyakran teljesen más jelleget kölcsönöz az adott terméknek. E helyett felöltözés előtt permetezz egy-két helyre az alábbiak közül: térdhajlat, csukló, a a nyak két oldala, a füled mögött. Így tökéletes hatást érhetsz el, és a parfüm illata sem változik meg.

3. Túlkezeled a pattanásokat

Beleestél már abba a hibába, hogy percenként ellenőrzöd arcod állapotát, és azt a fránya pattanást félóránként lekezeled valamivel a mihamarabbi eltűnés érdekében? Azzal hogy egy termékből túl sokat használsz, nemcsak allergiás reakciókat válthatsz ki bőrödön (pirosság, hámlás, irritáció) de – a tisztító termékek egyik sajátosságaként – erősen ki is száríthatod azt. Ezért mindig kövesd a használati utasítást, és állj ellen a kísértésnek, hiszen egy-egy készítmény akár órákon keresztül hat, órák múlva fejti ki hatását.

4. Rátapadsz a tükörre amikor szeded a szemöldököd

via nymag.com

Cara tudja, hogy kell ezt csinálni! Örök érvényű szabály a túl vékony, nem szimmetrikus szemöldök ellen: ne hajolj túl közel a tükörhöz, hiszen így nem látod az összképet! Ahelyett, hogy minden egyes apró kis szálat egyenként átnéznél inkább nézz bele a tükörbe egy kicsit távolabbról – nézd meg hol szükséges igazítani, és aztán menj csak közelebb! De ne ess túlzásba még ekkor sem, minden szál kiszedése után állj hátrébb kicsit és nézd meg, merre tovább! Második szabály: próbálj mindig természetes fényben, ablak közelében “dolgozni”.

5. A hajkondicionálót úgy használod, mint a sampont

Tudtad hogy a hajtöveknél nincs szükség kondicionálásra? A hajtöveknél, a frissen nőtt részeket teljesen felesleges, hogy hajkondicionálóval kezeld, hiszen nemcsak hamar el fog fogyni, de! – a haj lelapult, zsíros hatású lehet tőle! Használd a füleid magasságától, így szép, volumenes hajkoronád lehet.

 

Fotó kredit: nymag.com, ootdmagazine.com, cosmohispano.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share